avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna

La 01.08.2018 mi-a incetat CIM dar nu mi-am efectuat CO. La cite zile de CO am dreptul legal. Anul trecut am avut CO in august.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 2 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Verificati in CIM cate zile de concediu de odihna aveti dreptul intr-un an, iar apoi calculati proportional cu lunile lucrate, intrucat acesta se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat. Mai exact, calculul se face prin impartirea numarului de zile de concediu de odihna din contractul individual de munca la numarul de luni din an, iar rezultatul se inmulteste cu numarul de luni efectiv lucrate. Aveti dreptul aproximativ la 2 zile de concediu de odihna pentru fiecare luna lucrata, insa poate varia in functie de cele mentionate in CIM.
In cazul Dvs. este incidenta prevederea art. 146 alin. (3) Codul Muncii referitoare la compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat in cazul incetarii contractului individual de munca.
O dupa-masa frumoasa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in c.i.m. aveti mentionate aveti mentionat un numar de 20 de zile lucratoare de CO , atunci aveti dreptul la compensarea in bani a 13 zile lucratoare de CO.

Daca in c.i.m. aveti mentionate aveti mentionat un numar de 21 de zile lucratoare de CO , atunci aveti dreptul la compensarea in bani a 14 zile lucratoare de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani concediu marius627 marius627 as dori sa stiu din data de 7 februarie 2018 pana in 21 august 2018 cate zile de concediu pot dispune dak nu am avut deloc si am incetat munca in data de 21 ... (vezi toată discuția)
Retributie pt concediul neefectuat elynedelea elynedelea Buna ziua! In cazul in care o pers este angajata cu carte de munca,avand o vechime in cadrul acelei firme,10 luni-in cazul in care isi da demisia,are dreptul ... (vezi toată discuția)
Calcularea zilelor de concediu andreeastef andreeastef BUNA ZIUA, MA PUTETI AJUTA,VA ROG IN URMATOAREA PROBLEMA? CONTRACTUL DE MUNCA AINCEPUT LA DARA DE 01.03.2016 SI A INCETAT LA DATA DE 14.12.2016. LA CATE ... (vezi toată discuția)