Ma poate ajuta cineva cu actul in care scrie ca poti solicita o copie dupa CUI la semnarea unui contract comercial? Stiu ca scrie undeva, dar nu mai stiu unde.Multmumesc!
Acu' depinde de contract.Daca as avea de semnat un contract important as cere chiar mai mult decat un CUI.
Oare nu este important sa iti cunosti partenerul de afaceri?
Se pot obtine de la Registrul comertului informatii, intrucat exista multe riscuri.
Se mai pot obtine informatii si din alte surse, exista chiar si un site specializat-nu dau nume sa nu ii fac reclama-asadar, sa zicem ca solicitarea unui CUI chiar daca nu rezulta din lege este , sa zicem, o minima diligenta din partea
unei firme care doreste sa incheie un contract cu o alta firma.
Sa zicem ca doresc sa vand o cantitate de marfa cu plata la un anumit termen. Degeaba trec in contract un milion de clauze daca firma nu exista, sau e insolvabila, sau are un renume patat sau altele....multe....
De-acord cu tine, Constantin, dar asta tine doar de diligenta unei parti contractuale, iar nu de o obligatie in temeiul legii. Informarea poate lua multe forme, nu neaparat solicitarea certificatului de inmatriculare (care mie personal mi se pare un aspect putin relevant - atesta numai ca SC a fost infiintata candva, nu statutul ei actual si nici pe departe persoanele imputernicite s-o reprezinte).
Cif
danielandrei
cui si cif aceasi lucru? sau cui era inainte de 2007 si acum e valabila numai denumirea de cif? Ce lege a reglementat asta? (vezi toată discuția)