avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren cu casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren cu casa

Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu cumpararea unei proprietati, pentru care s-a intocmit deja un antrecontract si urmeaza incheierea in forma definitiva a contractului de vanzare cumparare.
As dori sa ma sfatuiti in cazul cumpararii terenului cu casa la ce trebuie sa fim atenti? (documente, informatii despre proprietate), nu vreau surprize dupa semnarea contractului.
Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:04, 8 Martie 2011
In primul rand rebuie sa incheiati contractul de vanzare-cumparare in forma autentica, adica incheiat la notar. Trebuie mentionat in contract ca imobille respective nu sunt grevate de sarcini, datorii sau alte obligatii.

Se recomanda ca la discutiile premergatoare si chiar la notariat sa fiti insotita de inca o persoana sau doua ( acestea nu trebuie sa fie rude apropiate).

Este bine sa cereti vanzatorului sa va dea si actele lui de proprietate, adica cele prin care a dobandit el imobilul, fie ca are act de vanzare-cumparare, certificat de mostenitor, donatie sau altele. Dupa incheierea actului la notariat trebuie sa cereti tot acolo inregistrarea proprietatii pe numele dumneavoastra. Apoi, dupa intocmirea contractului, trebuie sa va duceti la Judecatoria pe a carei raza teritoriala se afla imobilul, pentru intabularea acestuia, adica pentru trecerea in cartea funciara a noului proprietar.O data trecut numele dumneavoastra in cartea funciara, nimeni nu mai poate sa efectueze operatiuni de schimbarea proprietatii.

Un alt drum trebuie facut la Administratia Financiara, unde trebuie sa cereti sa se treaca rolul imobilului pe numele dumneavoastra.

Mai este recomandabil sa cereti trecerea contractelor de lumina. apa, salubritate pe numele dvs. Problema telefonului, atunci cand exista, trebuie clarificata.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
Tifigiu Laura, Consilier juridic
1)Conform unei cutume, intr-o tranzactie imobiliara,cumparatorul are dreptul de a-si alege notarul, astfel incat acesta sa ii serveasca interesele, sa-i intocmeasca un act de vanzare-cumparare complet, asigurator. Nu uitati ca pe notar ,dv(cumparatorul) il platiti!
2)Daca imobilul+ teren pe care il achizitionati va fi eliberat la data vanzarii, mergeti imediat si inlocuiti incuietorile.
3)Daca predarea casei+ teren se face la o data ulterioara, ar fi precaut ca in actul de vanzare-cumparare sa fie trecute starea imobilului(cu usi, ferestre, intrerupatoare) si starea terenului(cu pomi, alei) Va gasi notarul o formulare juridica. Va sfatuiesc astfel, deoarece s-au intalnit multe cazuri in care in rastimpul dintre vanzarea imobilului si posesia efectiva, fostul proprietar a luat tot ce s-a putut lua, inclusiv pomii din curte!
notarul inainte de perfectarea actului de vanzare-cumparare are obligatia sa verific e actele de proprietate ale casei. aveti posibilitatea sa alegeti dvs notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinderea unui teren kaoelena kaoelena buna ziua,as vrea sa vand un teren pe care il am luat prin concesiune dar la care nu am facut cadastru si intabulare.cum as putea sa procedez.,eu sunt plecata ... (vezi toată discuția)
Teren si casa de vanzare ContSters472229 ContSters472229 buna ziua parintii vor sa-mi dea cu contract de vanzare cumparare un teren cu casa batraneasca dobandita de la sora mamei cu contract de vanzare cumparare in ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare? 1uly 1uly As dori sa cumpar o casa si nu stiu cum este cel mai sigur sa procedez.Mentionez ca dispun de toata suma de bani necesara cumpararii,insa nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)