avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizitare minor strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizitare minor strainatate

Conform reglementarilor actuale, parintele poate pleca din tara impreuna cu minorul daca are hotarare definitiva si irevocabila. Sa presupunem ca se stabileste in alta tara. Intrebarea este : cum ramane cu programul de vizitare a minorului de catre celalalt parinte?
Cel mai recent răspuns: dumival30 , utilizator 21:41, 8 Martie 2011
Parintelui caruia ia fost incredintat minorul nu poate pleca in strainatate fara acordul celuilalt parinte;;Numai in cazuri extreme cand celalalt parinte este decazut din drepturile parintesti, si parintele care are custodia poate pleca fara acordul celuilalt parinte..
Cunosc un caz tipic cand mama s-a stabilit in tara X si ca sa-si poata lua copilul a trebuit unele formalitati notariale si avizul Ambasadei Statului respectiv X
si ce ne facem daca tara X nu conditioneaza de exemplu emigrarea parintelui si a copilului incredintat de acordul celuilalt parinte? (NZ, Australia samd)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil minor - unul din parinti doreste sa plece definitiv din tara.. andei_c andei_c Buna ziua, As dori si stiu si eu cum este legislatia romana in cazul unui copil minor cand unul din parinti doreste sa-l ia si sa-si stabileasca domiciliul in ... (vezi toată discuția)
De ce nu putem parasi tara daca tatal are program de vizita? cristinica11 cristinica11 Buna ziua, am vazut peste tot ideea ca daca ai decizie definitiva si irevocabila poti parasi tara. Daca insa tatal are drept de vizita, nu poti parasi ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)