avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional

Buna ziua,
am nevoie de ajutor privind modul in care se aplica Legea 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri pubilce, coroborata si cu prevederile Legii 285/2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice.
In fapt prin Legea 285/2010, incepand cu data de 01.01.2011 se face reincadrarea personlului prin majorarea cuantumului brut avut in luna Oct. 2010 cu 15%. Conform Legii 284/2010 art. 33, incepand cu data de 01. 01. 2011 se face reincadrarea personalului cu stabilirea claselor de salarizare si a gradatiilor.
Prin Legea 285/2010 a fost modificat cuantumul brut al salariului de baza si inclusiv sporurile.
Intrebarea mea este aceea prin care va cer parerea privind modul de reincadrare a personalului. Eu spun ca in conformitate cu Codul Muncii aceasta se face prin Act Aditional la CIM, cu precizarea ca se modifica salariul si data de la care incepe sa-si produca efectul acest act.
Juristul institutiei noastre(spital), sustine ca sunt necesare si legale doar Dispozitii individuale la fiecare angajat.
Va multumesc mult pentru ajutorul pe care-l astept din suflet avand in vedere presiunile la care sunt supus.
Cu respect, IonD
Cel mai recent răspuns: IonD , utilizator 19:02, 10 Martie 2011
Buna ziua !
Avand in vedere ca vorbim de personal contractual trebuie incheiate si acte aditionale la CIM , emitandu-se in acelasi timp si decizii individuale ale ordonatorului de credite ...
Va multumesc pentru raspuns. Am nevoie( cu toata stima) si de articole de lege motivate juridic, pentru ca juristul ma preseaza din toate punctele de vedere sa fac "NUMAI" Decizii Individuale, cu toate ca el stie ca de fapt eu am dreptate, dar are sustinere......................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! si ma tem ca mai devreme sau mai tarziu eu pot sa "mor " cu legea in mana,in Romania de azi!!!!!!!!!
Cu toata consideratia, si cu multa "temere".
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
IonD, utilizator
Cred ca are dreptate juristul dvs ... intrucat modificarea salariilor are loc in baza unui act normativ se emit decizii de modificare a acestora ... vedeti art.17 alin.4 C.mun.
ART. 17
(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (2) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 15 zile de la data incunostintarii in scris a salariatului, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.
(4^1) La negocierea, incheierea sau modificarea contractului individual de munca, oricare dintre parti poate fi asistata de terti, conform propriei optiuni, cu respectarea prevederilor alin. (5).
---------------................
Legal se emit Decizii de reincadrare , dupa care fara Acte Aditionale, care sunt documente oficiale cu efect bilateral, cred ca nu e perfect legal!!!!!!???
Cu respect .
Ramane intrebarea, cine are dreptate???
Solutia este in ultima parte a art.17 alin.4 C.mun. , si anume .... cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.

Prin urmare , modificarea rezulta dintr-un act normativ - lege - , situatie in care se emit decizii si nu se intocmesc acte aditionale.

Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Este obligatorie si o decizie interna ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Colega de birou mi-a spus ca se face doar Act aditional in cazul in care un salariat trecere la o alta gradaţia de vechime, pentru ca este un ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea personalului bugetar marienuta marienuta Reincadrarea personalului in functii si stabilirea drepturilor salariale, conform Legii 330/2009 si OU 1//2010 necesita informarea prealabila si actul ... (vezi toată discuția)
Modificarea gradatiei de vechime legorodi legorodi Buna ziua! La modificarea gradatiei de vechime in cazul salariatilor cu salar de baza de 670 lei, cel care trece la gradatia de vechime 1, noul salar de ... (vezi toată discuția)