avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reincadrarea personalului bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reincadrarea personalului bugetar

Reincadrarea personalului in functii si stabilirea drepturilor salariale, conform Legii 330/2009 si OU 1//2010 necesita informarea prealabila si actul aditional de modificare a CIM in privinta elementului privind Salariul (conf. art 17alin1 si lin 4 din Codul muncii) ??? Sau modificarea rezulta din lege si nu mai este nevoie de informare ??? Am facut doar decizia de reincadrare si apoi actul aditional de modificare a salariului intrucat unele sporuri si indemnizatii avute pana la 31 dec 2009 sunt cuprinse in suma compensatorie cu caracter tranzitoriu.
Trebuia sa fac si informarea ???
Multumesc pe raspuns!!!!!:help:
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 07:50, 14 Aprilie 2010
Pai salariatul este informat prin actul aditional la CIM pe care il semneaza...De asemenea, decizia de reincadrare i se comunica salariatului, iar acesta o poate ataca, conform legii, in contencios administrativ, daca o considera nelegala.
Daca salariul de baza lunar brut si celelalte elemente constitutive ale acestuia, sunt stabilite conf. Legii 330/2009 si OU 1/2010, inteleg ca aceasta modificare a salariuluir decurge din lege si nu din initiativa angajatorului,motiv pt care nu se mai impune informarea. Eu cred ca este suficinet incheierea unui act aditional. in baza deciziei emise pentru reincadrarea in functie.
Art 17 alin 4 prevede ca ” Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (2) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 15 zile de la data incunostintarii in scris a salariatului, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.”
Credeti ca interpretarea mea este corecta ?

Multumesc pt raspuns !
Inainte de aparitia ordonantei 1 in afara de legea 330 se poate face incadrarea in baza unei ordonante care a iesit din vigoare la 31 decembrie?...ma refer la intervalul 1 ianuarie 27 ianuarie?
@marienuta: asa cum am spus, dispozitia/decizia de reincadrare trebuie comunicata salariatului (aceasta reprezentand singura "informare" care se face, in cazul de fata). Aceasta obligatie poate rezulta din legea aplicabila institutiei angajatoare (de ex., legea 215/2001 - administratia publica locala: comunicarea dispozitiilor cu efect individual emise de primar, reprezinta o conditie sine-qua-non a producerii efectelor juridice ale actului in cauza).
@arhontele: reincadrarea si trimiterea situatiilor la AJPS s-a facut conform Anexei 1 si 2 la Ordinul Ministrului muncii nr. 32/2010 (ca formulat tipizat). In ceea ce priveste reincadrarea pe functii, aceasta s-a facut conform precizarilor existente in legea 330/2009. La ce alta ordonanta va referiti?
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
Kyandra, moderator
In invatamant inainte de aparitia ordonantei 1/2010 incadrarea s a facut in baza legii 330 si a ordonantei 41/2009....dar aceasta ordonanta dupa 1 ianuarie nu se mai afla in vigoare....prin ea s a stabilit salariul pana la 31 decembrie....nimeni nu a reusit sa ma lamuresca daca o reincadrare facuta in 10 ianuarie se poate face si in baza ordonantei 41 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informarea prealabila la reincadrarea personalului conf. lg. 330/2009 marienuta marienuta In Anexa II/2 pct.I din Legea 330/2009 apare functia de medic sef sectie cu cele 2 grade care anterior acestei legi (in OU 115/2005) nu era prevazuta. Salariul ... (vezi toată discuția)
Se mai reduc cu 25 % ?.....ce parere aveti Radamante Radamante LEGE Nr. 118 din 30 iunie 2010 spune ca : \\\\" ART. 1 (1) Cuantumul brut al salariilor/soldelor/indemnizaţiilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, ... (vezi toată discuția)
Abrogare? arhontele arhontele Curtea Constitutionala a afirmat ,in baza art.29(1),(6),ca ordonanta 41/2009 este inadamisbila. Art.29. - (1) Curtea Constituţională decide asupra ... (vezi toată discuția)