avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... informarea prealabila la reincadrarea personalului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

informarea prealabila la reincadrarea personalului conf. Lg. 330/2009

In Anexa II/2 pct.I din Legea 330/2009 apare functia de medic sef sectie cu cele 2 grade care anterior acestei legi (in OU 115/2005) nu era prevazuta. Salariul functiei de conducere (de medic sef sectie) era constituit din salariul functiei de executie (medic primar) la care se adauga indemnizatia de conducere stabilita in Anexa 10.
Cum procedez la reincadrarea personalului aflat in functie la 31 dec 2009, conf.art 30 alin 3 din Lg. 330/2009 ?
Reincadrarea trebuie s-o fac prin decizie pe functia noua de medic sef sectie? In acest caz , este vorba de o modificare a functiei stabilita in contractul indivi. de munca... Trebuie sa modific prin act aditional elementul ”functia” din contract in termen de 15 zile de la informarea prealabila ? aceasta modificare o pot considera ca rezulta ca posibila din legea 330 si nu mai este necesara notificarea si modificarea elementului privind functia ? Conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania nu exista functia de medic sef sectie (doar medic, medeic rezident, medic specialist sau medic primar).
Daca ma poate ajuta cineva care lucreaza in unitatile sanitare publice, multumesc !!!!!:">
Cel mai recent răspuns: marienuta , utilizator 21:06, 29 Martie 2010
Nu pot sa-ti spun prea multe acum, dar te rog sa consulti OUG nr.1/2010, sper ca in max.2 zile sa revin.
Multumesc mult pt interesul acordat..... astept cu nerabdare raspunsul tau..

In OU nr. 1/2010 , art 4:
(1) Incepand cu luna ianuarie 2010, intregul personal din sectorul bugetar incadrat in autoritatile si institutiile publice prevazute la art. 2 alin. (1) si (3) din Legea-cadru nr. 330/2009 va fi reincadrat corespunzator transelor de vechime in munca si pe functiile corespunzatoare categoriei, gradului si treptei profesionale avute la 31 decembrie 2009.
(2) La functiile de executie unde s-a redus numarul de grade sau trepte profesionale, reincadrarea personalului ale carui grade sau trepte profesionale au fost eliminate se face la gradul sau treapta profesionala imediat urmatoare celei eliminate, iar salarizarea se face cu mentinerea salariilor avute la 31 decembrie 2009.
(3) Personalul care ocupa functii de conducere va fi reincadrat pe unul dintre cele doua grade, respectiv, in cazul functionarilor publici, pe una dintre cele doua trepte.
Este clar ca pt functiile de conducere reincadrarea se face pe unul din cele 2 grade. Problema este ca la 31.12.2009 functia era de executie (medic primar) la care se adauga indemnizatia de conducere (stabilita in anexa 10 la OU 115/2005), iar cu 01.01.2010 trebuie sa incadrez persoana pe functia de medic sef sectie gradul II, iar salariul de baza va fi cel avut la 31. dec 2009.
Ceea ce ma intereseaza este daca, inainte de a face decizia de reincadrare trebuie sa fac informarea prealabila catre salariat cu privire la modificarea functiei si apoi act aditional la contract ? sau modificarea decurge din lege si nu mai este necesara comunicarea prealabila si modificarea contractului prin act aditional ?
Multumesc inca odata pentru atentie...:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrarea personalului bugetar marienuta marienuta Reincadrarea personalului in functii si stabilirea drepturilor salariale, conform Legii 330/2009 si OU 1//2010 necesita informarea prealabila si actul ... (vezi toată discuția)
Reincadrare personal luminita.huidu luminita.huidu Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Institutie pe venituri proprii pana in noiembrie 2009 si apoi finantata integral de la bugetul de stat. ... (vezi toată discuția)
Salarizare. A-Marius A-Marius Bună seara! Fiţi vă rog amabili şi spuneţi dacă un bugetar care avea gradul/treapta II în 2008, să poată fi trecut la gradul I? Având în ... (vezi toată discuția)