avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligat sau nu sotul,prin divort sa asigure locuinta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligat sau nu sotul,prin divort sa asigure locuinta sotiei+2copii?

D-lor/D-nelor Avocati,
Am mare nevoie de un sfat bun,si anume:divortam,eu parata,sotul depune cererea,mentioneaza in ea ca cei 2 copii minori(2 si 7 ani) sa ramana la mine.Eu momentan nu am loc de munca,dar pot sa intretin copii cu ajutorul mamei mele,si alte surse de venituri(agricultura),deoarece stau la mama cu copii.Sotul ne-a parasit pe 6 ianuarie,si atunci am stat la mama mea cu el.Acest lucru poate fi considerat abandon de familie?Si pot sa-i pretind casa pt mine si pt copii nostrii prin proces?El spune ca nu exista asa ceva!!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:28, 9 Martie 2011
casa a fost dobandita in timpul casatoriei?
nu,este a mamei mele.
Daca ar avea 2 case dupa parerea mea ati putea avea sanse sa aveti dreptul de a locui o vreme cu minorul dar nu pentru totdeauna.
Daca are doar o casa nu ati avea sanse.
ca sa fac o precizare:vreau ca sotul sa ne asigure o casa,adica mie si copiilor mei,este realizabil?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca ar avea 2 case dupa parerea mea ati putea avea sanse sa aveti dreptul de a locui o vreme cu minorul dar nu pentru totdeauna.
Daca are doar o casa nu ati avea sanse.

Multumesc!
Si nu exista nici o cale prin care sa-i cer locuinta pt noi?(copii)
E mai complicat,am cumparat cu imprumut de la o pers fizica,o casa,care nu era trecut pe numele nostru,decat dupa ce dadeam banii inapoi.Dar ,sotul a lasat casa persoanei respective,fiindca zicea ca nu mai poate da banii imprumutati inapoi,Si asa nu avem casa!
Intrebarea mea este ca in nici o situatie nu am dreptul sa cer locuinta mie si copiilor,ca eu raman cu intretinerea lor.

Alte discuții în legătură

Ce vom optine ContSters71235 ContSters71235 sotul meu a parasit domiciliu in urma cu 45 de zile, mentionez ca locuim in casa parintilor mei. Noi nu avem proprietatea noastra.Doreste sa divorteze. Noi an ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)
Divort nanum nanum am si eu o problema si am nevoie de sfaturile d-voastra. sunt casatorita de 20 de ani si am si un copil minor . datorita neintelegerilor sotul meu a introdus ... (vezi toată discuția)