avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce vom optine
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce vom optine

sotul meu a parasit domiciliu in urma cu 45 de zile, mentionez ca locuim in casa parintilor mei. Noi nu avem proprietatea noastra.Doreste sa divorteze. Noi an stat impeuna 7 ani si acum trei ani ne-am casatorit,avem o fetita de un an si trei luni. Imi da lunar 500ron si atat. Nu vine sa vada fetita pe motiv ca va cere custodia.Eu sunt cadru medical si primesc cei 800ron. Sotul are firma deschisa inainte de casatorie si este actionar unic.A fost inchisa si redeschisa in timpul casatoriei domeniu este constructii , prestari servicii. Este angajat de 3 luni cu carte de munca, in acte firma nu are profit. El are salar 1500ron in cartea de munca, pe linga executa dirigentii de santier pe firma.
Doreste custodia fetitei ceea ce eu nu sunt de acord. Ce venit ca pensie alimentara va obtine fetita.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:52, 23 Noiembrie 2008
Nu va obtine cutosdia fetitei decat daca sunteti de acord dvs si copila.Faptul ca nu vede minora nu il ajuta deloc la proces.
Va putea obtine minora in weekenduri si in vacante.Depinde si de instanta si daca el isi va angaja avocat sau nu.
Pensia de intretinere va fi de 25% din veniturile dovedite la instanta sau asa cum va veti intelege cu el.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Se va dispune desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a unui dintre soti , sau din culpa comuna a acestora.
Incredintarea minorului se va face intotdeauna avand in vedere interesul suprem al copilului minor , nu doar avand in vedere optiunea unuia dintre parinti.
Daca dvs va indepliniti cu seriozitate atributiile de crestere si educare a minorului , aveti un venit stabil , o locuinta stabila , exista suficiente argumente pt ca minorul sa fie incredintat dvs .
Se va face si o ancheta sociala.
Pensie de intretinere poate reprezenta 1/4 din veniturile cu caracter permenant ale sotului , daca exista o cerere a dvs in acest sens .
Aveti nevoie de un avocat pt reprezentare.Succes .
Nu trebuie sa va ingrijorati.In general, in practica instantelor din Romania, copii ( si in special fetitele) de regula se incredinteaza mamelor.Se merge pe principiul general valabil ca mama chiar daca se recasatoreste, poate sa se ocupe la fel de bine de copii si de sot, insa nu acelasi lucru se intampla si in cazul tatilor.Sunt rare cazurile in care copii sunt incredintati tatilor.De obicei atunci cand si mamele doresc acest lucru si chiar este in interesul copilulului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma doare sufletul dupa coplul meu! taniusa73 taniusa73 Cind m-am casatorit cu sotul meu eram cea mai fericita . Dupa ce am nascut fetita, care acuma are 1 an si 10 luni s-au inceput problemele . Am ajuns la ... (vezi toată discuția)
Divortul dintre un cetatean roman si un cetatean strain veraelsebay veraelsebay BUNA ZIUA, VA ROG SA MA AJUTATI IN URMATOAREA PROBLEMA: SUNT CASATORITA CU UN CETATEAN STRAIN DE 3 ANI, CASATORIA A AVUT LOC IN EGYPT DAR S-A TRANSCRIS SI ... (vezi toată discuția)
Tanara mama ce vrea sa divorteze DRAGONVASILE DRAGONVASILE -casatorita de 10 ani -2 copii rezultati in urma casatoriei -locuieste la parintii lui -in cei 10 ani a avut parte de numeroase violente verbale,violente ... (vezi toată discuția)