avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligat sau nu sotul,prin divort sa asigure locuinta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligat sau nu sotul,prin divort sa asigure locuinta sotiei+2copii?

D-lor/D-nelor Avocati,
Am mare nevoie de un sfat bun,si anume:divortam,eu parata,sotul depune cererea,mentioneaza in ea ca cei 2 copii minori(2 si 7 ani) sa ramana la mine.Eu momentan nu am loc de munca,dar pot sa intretin copii cu ajutorul mamei mele,si alte surse de venituri(agricultura),deoarece stau la mama cu copii.Sotul ne-a parasit pe 6 ianuarie,si atunci am stat la mama mea cu el.Acest lucru poate fi considerat abandon de familie?Si pot sa-i pretind casa pt mine si pt copii nostrii prin proces?El spune ca nu exista asa ceva!!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:28, 9 Martie 2011
cheltuielile pe care le veti face in cursul procesului, inclusiv onorariul avocatului pot fi solicitate in instanta, in cazul in care instanta se va pronunta in favoarea dvs.
Eu am inteles ca nu aveti nici o locuinta cumparata sau inchiriata cu sotul in timpul casatoriei. Numai in aceste doua situatii ati fi putut sa solicitati fie atribuirea locuintei, fie a contractului de inchiriere.
In rest, daca sotul ar avea o locuinta a lui, dreptul la proprietate este un drept garantat prin Constitutie si nimeni nu il poate obliga sa renunte la acest drept in favoarea dv. Nici nu il puteti obliga sa va cumpere / inchirieze o locuinta pentru ca dupa divort nu aveti unde locui. Daca dv nu le puteti asigura conditii de locuit copiilor, acestia pot fi incredintati tatalui.
Daca nici tatal nu poate oferi conditii minime pentru cresterea si ingrijirea copiilor, atunci, exista o alta problema...existand riscul ca acesti copii sa fie dati in plasament pentru o perioada determinata, sau nu, de timp.

Este o situatie de exceptie separarea copiilor de parinti insa, daca exista sprijin din partea Serviciului public de asistenta sociala, in zona in care locuiti, poate se va putea evita acest lucru.

Legal, ar trebui realizat un plan de servicii sociale ce trebuiesc acordate copiilor si familiei aflata in dificultate, serviciile si prestatiile disponibile la nivelul comunitatii din care faceti parte, fiind destinate mentinerii copiilor in familie.

Inteleg ca doamna care a pus intrebarea, nu poate oferi conditii minime pentru cresterea si educarea minorilor iar pe tata, nu il intereseaza acest aspect.
Cu titlu de exemplu:
[ link extern ] /
[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce vom optine ContSters71235 ContSters71235 sotul meu a parasit domiciliu in urma cu 45 de zile, mentionez ca locuim in casa parintilor mei. Noi nu avem proprietatea noastra.Doreste sa divorteze. Noi an ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)
Divort nanum nanum am si eu o problema si am nevoie de sfaturile d-voastra. sunt casatorita de 20 de ani si am si un copil minor . datorita neintelegerilor sotul meu a introdus ... (vezi toată discuția)