avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligat sau nu sotul,prin divort sa asigure locuinta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligat sau nu sotul,prin divort sa asigure locuinta sotiei+2copii?

D-lor/D-nelor Avocati,
Am mare nevoie de un sfat bun,si anume:divortam,eu parata,sotul depune cererea,mentioneaza in ea ca cei 2 copii minori(2 si 7 ani) sa ramana la mine.Eu momentan nu am loc de munca,dar pot sa intretin copii cu ajutorul mamei mele,si alte surse de venituri(agricultura),deoarece stau la mama cu copii.Sotul ne-a parasit pe 6 ianuarie,si atunci am stat la mama mea cu el.Acest lucru poate fi considerat abandon de familie?Si pot sa-i pretind casa pt mine si pt copii nostrii prin proces?El spune ca nu exista asa ceva!!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:28, 9 Martie 2011
nu exista asa ceva la noi, nu e obligat
nu are nici o obligatie si nici nu poate fi obligat in vreun fel.
cu cererea reconventionala nu v-as sfatui deoarece la un moment dat copii poate vor afla despre aceasta si o sa va invinovateasca,ca ati vrut sa renuntati la unul din ei.
de unde ar putea sotul sa va cumpere locuinta daca spuneti ca nu mai poate plati ratele ?
si cu pensia alimentara va fi o mare problema din cate inteleg eu.
@vargandi
Solicitati instantei si asigurarea de catre fostul sot a spatiului de locuit.
Nu aveti avocat? Ar fi trebuit sa va explice ca se poate solicita, ramane la aprecierea instantei daca hotaraste.
Anumite legi, de ex. Legea 5/73, mai precis art. 22 prevede ca beneficiul contractului de inchiriere foloseste parintelui caruia i s-au incredintat copiii.
Ideea e ca instanta nu va dispune din oficiu, trebuie sa cereti.
Succes!
adutescu a scris:

@vargandi
Solicitati instantei si asigurarea de catre fostul sot a spatiului de locuit.
Nu aveti avocat? Ar fi trebuit sa va explice ca se poate solicita, ramane la aprecierea instantei daca hotaraste.
Anumite legi, de ex. Legea 5/73, mai precis art. 22 prevede ca beneficiul contractului de inchiriere foloseste parintelui caruia i s-au incredintat copiii.
Ideea e ca instanta nu va dispune din oficiu, trebuie sa cereti.
Succes!

Adica,sa inteleg asa:cer instantei ca sa-mi aprobe cererea prin care eu cer sotului sa ne asigure o locuinta,adica o locuinta inchiriata de el?
Nu am avocat,deoarece nu stiu daca imi pot permite,si nici nu am vazut de folos sa cer serviciile unuia,ne-am impacat,dar fara folos.Totusi daca as sti ca sotul va plati pana la urma si cheltuielile avocatului meu,cred ca as apela la unul bun!dar aici in forum,imi spune cineva un pret?
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
ContSters172518, utilizator
Eu am dat doar un exemplu de lege care prevede asa ceva, pt ca parerile de mai sus ar fi negat ca exista o obligativitate. Uneori exista.
In cazul dvs. nu, dar merita incercat.
Nu, pe forum nu putem discuta despre onorarii, dar cautati in catalogul consultantilor, dupa judet si trimiteti mesaj privat avocatilor inscrisi si puteti sa va faceti o idee despre onorariu.
Daca nu aveti venituri, sau va incadrati in cele minimale, puteti beneficia de asistenta gratuita, trebuie sa faceti cerere la barou.
Succes!

Alte discuții în legătură

Ce vom optine ContSters71235 ContSters71235 sotul meu a parasit domiciliu in urma cu 45 de zile, mentionez ca locuim in casa parintilor mei. Noi nu avem proprietatea noastra.Doreste sa divorteze. Noi an ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)
Divort nanum nanum am si eu o problema si am nevoie de sfaturile d-voastra. sunt casatorita de 20 de ani si am si un copil minor . datorita neintelegerilor sotul meu a introdus ... (vezi toată discuția)