avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... CUM E MAI RENTABIL SI MAI USOR SA LUCREZI IN PIATA CU ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

CUM E MAI RENTABIL SI MAI USOR SA LUCREZI IN PIATA CU TARABE (FIRMA, PFA....)?

Va salut,am achizitionat de curand un numar de tarabe in una din pietele bucurestene si sunt nelamurit in ce fel e mai bine sa lucrez.Sa infiintez o firma sau sa fac PFA,dar in cazul in care fac PFA cum fac sa am si lucratori?Din cate sunt informat nu as avea voie la angajati....dar am o familie numeroasa:) le pot face PFA-uri dar mai renteaza? Cum sa procedez? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 02:55, 9 Martie 2011
Daca aveti o familie numeroasa, puteti infiinta o intreprindere familiala (IF).
Înregistrarea IF se constituie printr-un acord încheiat de membrii familiei, obligatoriu în formă scrisă. Reprezentantul IF trebuie să aibă minimum 18 ani, iar ceilalţi membri să aibă cel puţin 16 ani. Niciunul dintre membri nu trebuie să fi săvârşit fapte sancţionate de legile financiare, vamale şi de cele care privesc disciplina financiar-fiscală (de tipul celor din cazierul fiscal). IF trebuie să aibă un sediu profesional declarat şi reprezentanţii să declare pe propria răspundere că îndeplinesc condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi al protecţiei muncii.
Întreprinderea familială se înfiinţează într-o singură etapă - prin depunerea dosarului cuprinzând actele necesare la Registrul Comerţului în a cărui rază teritorială îşi va avea sediul aceasta. Autorizaţia de funcţionare este acordată pe un termen nelimitat sau pe o anumită perioadă, dacă se solicită acest lucru.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
Cornelia Tulpan, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

If/af Cantacuz Cantacuz INTREPRINDERE FAMILIALA ESTE ACELASI LUCRU CU ASOCIATIE FAMILIALA? CHELTUIELILE DEDUCTIBILE SUNT ACELASI CA LA PFA?(ESTE VORBA DE TAXI) SEDIUL SOCIAL ESTE LA ... (vezi toată discuția)
Varsta pentru infiintare a.f MihaelaGabriela2 MihaelaGabriela2 Buna ziua! Am 16 ani si sunt interesata sa deschid o A.F. As dori sa stiu daca pot infiinta A.F avand in vedere varsta pe care o am. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Fost detinut, actual pfa / intreprindere individuala??? Adyonela Adyonela Buna seara. Se poate ca un fost detinut ( inainte de detentie a fost administrator la un SRL) sa fie o Persoana Fizica Autorizata sau Intreprindere ... (vezi toată discuția)