avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiuni parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiuni parti sociale

am cesionat 60% din parti sociale si administrarea societati unei persoane care nu a inregistrat mentiunea la orc, cine raspunde de acest lucru??? noul administrator sau vechiul??
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:10, 9 Martie 2011
Nefiind inregistrata mentiunea la Registrul comertului, cesiunea nu s-a finalizat.
Pana la finalizare (trebuie sa aveti incheirea judecatorului si noul act constitutiv al societatii, unde sa apara noile modificari), aveti acelasi procent de parti sociale si sunteti administrator.
Actele se inregistraza la registrul comertului de vechiul (daca putrem spune asa!) asociat-administrator. Asta este regula preluarii actelor de referentii de la registru. Daca prin hotarare s-a stabilit in mod expres altfel, se tine cont de hotararea asociatilor.
problema este ca omul s-a inbolnavit ulterior si nu a mai inregistrat actele la orc, find eu nevoie sa fac o a doua cesiune catre o alta persoana a tuturor partilor sociale, in urma acestui fapt sant acuzat de evaziune fiscala etc,,,,,, acel asociat care nu a inregistrat actele la orc a murit intre timp......................,cine raspunde penal in fata legii??? eu sau el ?? eu am facut cesiune dar el nu a inregistrat-o si a muncit pe firma si a semnat facturi etc care nu au fost contabilizate
problema este ca omul s-a inbolnavit ulterior si nu a mai inregistrat actele la orc, find eu nevoie sa fac o a doua cesiune catre o alta persoana a tuturor partilor sociale, in urma acestui fapt sant acuzat de evaziune fiscala etc,,,,,, acel asociat care nu a inregistrat actele la orc a murit intre timp......................,cine raspunde penal in fata legii??? eu sau el ?? eu am facut cesiune dar el nu a inregistrat-o si a muncit pe firma si a semnat facturi etc care nu au fost contabilizate

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
daca nu s-a inregistrat cesiunea, nu opereaza.
deci trebuie sa inregistrati actele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neinregistrare cesiune la reg com pkey pkey Am si eu o intrebare. Am avut un SRL in care eram asociat unic. Am cesionat-o cuiva am facut cesiune parti sociale, decizie asociat unic .....etc, proces ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale zuzi zuzi Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie ... (vezi toată discuția)
Cesiune cu probleme Sergiu85 Sergiu85 Am vandut o alimetara cu tot cu firma. Firma neplatitoare de TVA pe minus. Am depus actele pentru cesiune. Acuma cand au iesit actele si trebuie finalizata ... (vezi toată discuția)