avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lipsa in gestiunea unei Asociatii de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lipsa in gestiunea unei Asociatii de Proprietari

Ce i se poate intampla unei contabile la o asociatie de proprietari daca in registrul de casa are o lipsa de 50.000 Ron.
Presedintele nu i-a facut nici o plangere pana in prezent. Ne tot duce cu vorba ca v-a merge cu ea la notariat sa incheie un angajament de plata. Noi locatarii ce sa intelegem prin asta. In registrul de casa fosta contabila si-a trecut suma predata dnei care a preluat. Pana sa predea s-au rugat de ea aproape 1 an sa-si treaca soldul in registru. Se tot certa cu cenzorul pe sold...Contractul de munca nu i s-a desfacut. A avut o cerere de concediu fara plata pana la 10 feb. 2011. Nu stim daca a depus fisele fiscale si balanta la 30.12.2010. Nu mai raspunde la telefon. Ce putem face???
Cel mai recent răspuns: CRINA1 , utilizator 14:59, 8 Aprilie 2013
Normal ,presedintele de asociatie ar trebui sa deserveasca primordial interesul proprietarilor si al asociatiei de proprietari,care au fost prejudiciati de catre contabila
In situatia precizata cand nu exista interesul de evidentiere in documentatia contabila a asociatiei de proprietari a realitatii faptice,precizati inclusiv dezinteresul cenzorului,
pentru solutionare formulati plangere la parchet
anisoara.ciulu a scris:

Ce i se poate intampla unei contabile la o asociatie de proprietari daca in registrul de casa are o lipsa de 50.000 Ron.

Pai contabila este si casier sau verifica registrul de casa tinut de casier? Lipsa este in casierie sau doar e o greseala de scriere in registrul de casa?
Este o suma foarte mare si usor sesizabila in restantele asociatiei, penalizarile furnizorilor...
Aveti presedinte, cenzor, administrator?
Dna. era casier-contabil din mai 2008. Am inteles ca in 2009 cand a venit noua conducere d-neei nu avea nimic completat in registrul de casa. Cand a pus-o sa-si faca registrul de casa a inceput sa dubleze inregistrarile (Ex. facturi,decont de chel. operat de 2 ori in reg.casa - din spusele cenzorului).Intradevar e o suma foarte mare. Ca si locatar am auzit de aproape 1 an ca ar fi lipsa in gestiune dar ca ea refuza sa-si treaca soldul. Cand in final si l-a trecut a venit cu 50.000 ron dar tot a mai lasat o gaura de 50.000 ron. Cei din comitet au depistat-o mergand pe la furnizori (Radet,Apa Nova) pt. a intreba daca sunt platite facturile. Cat despre presedinte, cenzor ...avem dar nu inteleg ca si locatar, de ce nu i s-a facut plangere penala...la politie ....undeva...Iar administrator era dna respectiva...Avea si diploma de la Primarie afisata pe perete.
:offtopic:
Asta cu diploma de la primarie agatata pe perete chiar e "de coma"! :happy:
Cum s-ar zice era hot cu diploma, hot titrat :happy:
Eu nu cred in cifrele scrise mai sus. O fi ceva cu 5, 50, 500...dar nu chiar de doua ori 50.000 lei. Pai asta inseamna un miliard de lei vechi.
@anisoara, uitati-va pe lista de plata si spuneti-ne care este totalul intretinerii pentru o luna in asociatia dumneavoastra. La noi ar trebui sa nu se plateasca aproape un an de zile nimic, apa, liftul, curentul, salariile, salubritatea si tot nu s-ar aduna un miliard de lei.
Si dupa 2-3 luni de neplata este imposibil sa mai ai energie electrica, sa-ti mai mearga liftul, sa nu ti se opreasca apa si/sau sa nu fii dat in judecata dupa alte 4-5 luni.

Alte discuții în legătură

Sold casa BEN46 BEN46 Avem un fond de rulment scriptic fiindca in perioada de iarna ajunge la limita fondului de rulment constituit sau chiar a fost depasit ... (vezi toată discuția)
Factura neachitata termoficare florinmoldovan florinmoldovan Buna ziua, Oare ma poate ajuta cineva :cand am schimbat administratorul, am incheiat un process-verbal primire -predare documente contabile din care reiesea ... (vezi toată discuția)
Elemente de activ si pasiv in contabilitatea asociatiei de proprietari nety36 nety36 Buna ziua pentru ca de putin timp sunt numita cenzor al asociatiei de domiciliu am nevoie sa ma clarific asupra unor elemente din situatia contabila In ... (vezi toată discuția)