avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... casare mijloace fixe nefunctionale
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

casare mijloace fixe nefunctionale

buna ziua
fac parte din comisia de care a mijloacelor fixe
am de casat mijloace fixe nefunctionale scoase din functiune
cum procedez?
pot pur si simplu sa fac un proces verbal in care sa precizez ca respectivele mijloace fixe nu sunt functionale si sa propun vinzarea lor ca materiale nerecuperabile ( la fier vechi?)
multumesc
o zi buna
Cel mai recent răspuns: ContSters196669 , utilizator 17:16, 9 Martie 2011
Sunteti institutie publica. Daca da in baza prevederilor Legii nr. 82/1991-Legea contabilitatii, republicata a Ordinului Ministrului Finantelor Publice nr. 1752/2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu Directivele Europene;
a Ordinului nr. 2001/2005 pentru modificarea si completarea OMFP nr. 1752/2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu Directivele Europene cat si Ordinului Ministrului Finantelor Publice nr. 2861/2009 privind aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor datoriilor si capitalurilor proprii, vedeti cum se procedeaza. Oricum nu singur intocmiti procesul verbal ci impreuna cu comisia stabilita prin act administrativ al ordonatorului de credite. Dupa aceea se intocmeste un referat si se aproba de conducator. Daca mijloacele fixe respective au fost bunuri cu valoare mare la vremea respectiva, parerea mea ar fi ca primarul/directorul sa initieze un proiect de hotarare iar consiliul local sa hotarasca ce se doreste a se face cu acele bunuri. Nu de alta dar la un control al Curtii de Conturi sa nu va intrebe .....
Conţinutul minimal obligatoriu de informaţii al procesului verbal de casare este următorul:
- denumirea unităţii;
- denumirea, numărul şi data (ziua, luna, anul) întocmirii formularului;
- aprobat; data;
- predătorul;
- constatările şi concluziile comisiei;
- mijloacele fixe scoase din funcţiune sau bunurile materiale declasate;
- numărul curent; denumirea; codul; U/M; cantitatea; preţul unitar; valoarea; amortizarea până la scoaterea din funcţiune;
- ansamble, subansamble, piese, componente şi materiale rezultate,
- numărul şi data (ziua, luna, anul) documentului;
- predătorul;
- primitorul;
- numărul curent; denumirea; codul; U/M; cantitatea; preţul unitar; valoarea;
- numele, prenumele şi semnătura membrilor comisiei şi a gestionarului pentru primire.
Ca membru al comisiei de casare in principiu nu mai aveti alte obligatii in afara constatarii nefunctionalitatii si intocmirii procesului verbal.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
ContSters196669, utilizator
da sunt institutie publica
HG 841/1995 se refera la mijloace fixe care mai pot fi folosite
intrebarea mea e : daca nu mai pot fi folosite mai aplic Hg?
multumesc
asa stiam si eu
da se vrea ca tot comisia scape de ele si cit mai repede
Procedura de valorificare prin vanzare (licitatie sau negociere directa) sau prin casare trebuie aprobata de catre consiliul de administratie sau de catre responsabilul cu gestiunea patrimoniului.


Cu ocazia casarii se dezmembreaza mijloacele fixe, ceea ce rezulta in urma dezmembrarii putand fi valorificat (la propunerea comisiei de casare) astfel:

* prin vanzarea componentelor rezultate in urma dezmembrarii;
* prin utilizarea componentelor rezultate la executarea sau imbunatatirea altor mijloace fixe din cadrul unitatii.

Evaluarea componentelor se va face tot de catre comisia de casare, iar raspunderea dvs. se limiteaza la supravegherea dezmembrarii si intocmirea PV de casare.

Extras din Instructiunile viceprim-ministrului, ministrului administraţiei şi internelor nr167/2009 privind scoaterea din functiune, valorificarea si casarea bunurilor in unitatile Ministerului Administratiei si Internelor
valorificare - activitatea de punere in vanzare prin proceduri de atribuire, conform reglementarilor in vigoare, a bunurilor disponibilizate sau a componentelor acestora obtinute in urma dezmembrarii.

Deci nu-i chiar asa simplu sa le vinzi, trebuie urmate niste proceduri pe care nu comisia de casare trebuie sa le intocmeasca, ci compartimentul specializat din cadrul Directiei economice sau cum s-o fi numind in institutia dvs.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
ContSters196669, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)
Casarea calculatoarelor de birou cddanka cddanka Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la posibilitatea de casare a unor calculatoare de catre o institutie publica. Aceasta poate fi realizata conform ... (vezi toată discuția)
Care este baza legala in cazul declasarii unor bunuri materiale? btg btg Buna ziua, Va rog rescpectuos sa ma ajutati si pe mine in gasirea unei solutii pentru urmatoarea problema: care este baza legala in cazul declasarii ... (vezi toată discuția)