avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rog un raspuns pentru art 208cp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rog un raspuns pentru art 208cp

buna ziua va rog frumos daca i mi puteti da si mie un raspuns la aceasta intrebare:in data de 20-03-2010 aflandu ma sub influenta bauturilor alcoolice am luat una dintre masinile sefului meu plecand spre domiciliul meu mentionez ca nu am permis de conducere am reusit sa conduc circa 3 km dupa care am acrosat un pot lovind autovehicolul seful meu nestiind ca am luat masina sunt disperat e vreo sansa sa iau o pedeapsa cu suspendare???????va multumesc
MENTIONEZ CA AM MAI PRIMIT O PEDEAPSA CU SUSPENDARE DE 1 AN IN URMA CU 13ANI MA AFECTEAZA????
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
STEEL123, utilizator
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 23:16, 9 Martie 2011
Daca nu aveti antecedente, va aflati sub influenta bauturilor alcoolice ( instanta poate sa retina circumstanta atenuanta) e posibil sa vi se aplice o pedeapsa cu suspendare.
Oricum, exercitati toate caile de atac.
In nici un caz consumul voluntar de alcool nu reprezinta o circumstanta atenuanta.Insa ati putea sa obtineti totusi o pedepsa cu suspendare daca aratati ca acesta a fost un incident unic, izolat in viata dvs si ca nu ati mai avut contact cu legea penala pana in prezent. Adica daca veti propune audierea unor martori in circumstantiere,( prietni cunostiinte) care vor relata despre profilul dvs. personal, si anume ca aveti un comportament corespunzator atat acasa cat si la locul de munca. V-ar ajuta sa depuneti la dosar si niste cararcterizari ale dvs. date de sefi, colegi, vecini etc, care sa releve faptul ca in afara acestui incident sunteti un om care se conformeaza legilor sociale si morale
Ari savarsit infractiunile de furt simplu, conducere fara permis si eventual conducere sub influenta alcoolului (in cazul in care concentratia depaseste 0,8), toate aceste infractiuni intra in concurs si pedepsele nu sunt tocmai mici. Ca sa aveti sanse la o pedeapsa cu suspendare luati-va de urgenta un avocat priceput.
Faptul ca ati avut o pedeapsa cu suspendare acum 1 an nu o sa va ingreuneze situatia, adica nu veti fi considerat recidivist deoarece a intervenit reabilitarea de drept.
Chiar daca nu sunteti recidivist, fiind reabilitat, antecedentul penal poate conta la individualizarea pedepsei...Sunteti la limita intre executare si suspendare. Angajati un avocat
NU ar fi corect juridic sa se tina cont la individualizarea pedepsei de o infractiune savarsita acum 13 ani pt care a intervenit reabilitarea de vreo 10 ani, astfel s-ar incalca normele de drept. Condamnarea pt care a intervenit reabilitatea inceteaza a fi considerata ca un antecedent in acordarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
Daca s-ar avea in vedere aceasta condamnare usoara atunci scopul reabilitarii ar fi egal cu 0 si astfel s-ar inlatura efectele acesteia ceea ce este inadmisibil.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Betia simpla incompleta ContSters57314 ContSters57314 Ce esti betia simpla incompleta? Circumstanta atenuanta sau agravanta? De ce sau cum se apreciaza? (vezi toată discuția)
Am condus fara a poseda permis si fiind sub influenta alcoolului pampam00 pampam00 buna am si eu o intrebare. am condus fara a poseda permis de conducere, sub influenta alcoolului am intrat intr-un copac, avand o alcoolemie de 1.27mg in ... (vezi toată discuția)
Omor din culpa Vali30 Vali30 Varu meu este acuzat de omor din culpa a condus sub influenta alcoolului si pasajerul din dreapta a decedat. Intrebarea mea este ; Se tine cont ca alcoolu in ... (vezi toată discuția)