avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plata a 1/2 din amenda in 48 de ore de la comunicarea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plata a 1/2 din amenda in 48 de ore de la comunicarea sentintei

Am primit o amenda contraventionala, pe care am contestat-o in instanta. Convins fiind de faptul ca am sanse reale de a castiga procesul, nu am achitat jumatate din cuantumul amenzii in 48 de ore de la comunicare. Am castigat la instanta de fond, insa in recurs am pierdut. Am formulat cerere in anulare aflata pe rolul instantei. Am achitat jumatate din cuantumul amenzii in 48 de ore de la comunicarea sentintei. Nu vreau sa platesc diferenta. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? A mai avut cineva o situatia identica?
Cel mai recent răspuns: 666. , utilizator 16:47, 16 Martie 2011
Amenda trebuie platita integral acum.
Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie nu suspenda termenul de 48 de ore de la intocmirea p-v.
Potrivit art 16 alin.1 O.G. 2/2001 procesul verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: ''posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ'', iar potrivit art. 32 alin 3 al aceleiasi ordonante '' pangerea suspenda executarea''.
De unde rezulta imposibilitatea de a achita 1/2 din amenda in 48 de ore de la comunicarea sentintei. Imi poate explica cineva, argumenta juridic? Multumesc.
Poti achita 1/2 din amenda dupa ce ai o sentinta definitiva si irevocabila.
Contestatia, cat si urmatoarele cai de atac suspenda punerea in aplicare a procesului verbal.
Daca ai dovezi ptr. a dovedi netemeinicia si nelegalitatea p.v., acesta se va anula, iar in caz contrar, vei plati doar 1/2 in termen de 48 de ore, de la pronuntare.
Faptul ca tu deja ai platit in 48 de ore, 1/2, nu face decat sa inchida executarea procesului verbal.
Puteai sa faci contestatie in anulare la recurs....apoi daca era cazul, puteai sa ceri revizuirea. Poate aveai sansa sa scapi fara a plati o amenda primita abuziv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal klaudiu85 klaudiu85 As avea nevoie de putin ajutor: -am fost oprit de un echipaj de politie pe motiv ca am depasit linia simpla continua si am depasit limita de viteza legala in ... (vezi toată discuția)
Plata amenda in 48 ore de la primirea comunicarii hotararii judecatoresti verax4me verax4me Am avut o amenda ( pt. viteza si lumini neaprinse) in valoare de 406 ron, deci 203 Ron in 48 ore. Am decis sa fac o contestatie la judecatorie , contestatie ... (vezi toată discuția)
Amenda julien_slbz julien_slbz primesc o amenda ( destul de mare ) cu posibilitatea ( privilegiul ) de a achita jumatate in 48 de ore...termen de contestatie am 15 zile...nu achit in 48 de ... (vezi toată discuția)