avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale AMENDA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

AMENDA

primesc o amenda ( destul de mare ) cu posibilitatea ( privilegiul ) de a achita jumatate in 48 de ore...termen de contestatie am 15 zile...nu achit in 48 de ore si fac contestatie ( in termenul legal ), dar nu castig procesul...se reactiveaza termenul de 48 de ore pentru plata a jumatate din amenda ?
Daca platesc acum jumatate, organul se poate folosi la proces de acest aspect ( ca am mai patit....vezi doamne ca mi-am recunoscut fapta )...:(
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 17:47, 10 Aprilie 2007
pai cand faci contestatie iti asumi riscul.....cele 48 de ore se iau de la momnetul aplicarii amendei...ce bine ar fiii ca dupa 2 ani de contestatiii sa mai platim si 1/2....poti face lobby la parlament sa schimbe legea....:P



Daca platesc acum jumatate, organul se poate folosi la proces de acest aspect ( ca am mai patit....vezi doamne ca mi-am recunoscut fapta )...:(

faptul ca platesti in 48 de ore nu-ti inchide dreptul de a te plinge.
este adevarat, platind iti recunosti fapta, dar ...mai vezi, poate acel p/v are ceva nulitati...
daca nu platesti si in urma procesului pierzi, esti buna de plata integrala a amenzii, treaba cu 48 de ore nu mai tine.;)
Dar cel care v-a amendat nu trebuie si el amendat? V-ati gandit vreodata la aceasta varianta? Aveti idee cate legi incalca cei care va amendeaza? Primaria, fiscul, politia incalca legile din gros! Cine are curaj sa li se opuna?
ca de exemplu? chiar sunt curioasa.....e mai simplu la contestatiii.......da de ce nu vorbim de motivele de nulitate pe forma ale proceselor/verbale..... care nu prea lipsesc din peisajul juridic.....spre multumirea noastra.....cei amendati:P
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal de contraventie; motiv de nulitate laurentiu8700 laurentiu8700 Agentul constatator nu a mentionat in procesul verbal de contraventie posibilitatea achitarii de catre contravenient a jumatate din minimul amenzii i. Actul ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala bistra bistra In cazul in care unei persoana fizice i s-a aplicat amenda contraventionala pentru parcarea masinii intr-un loc nepermis, dar masina este pe persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Plata a 1/2 din amenda in 48 de ore de la comunicarea sentintei camyi camyi Am primit o amenda contraventionala, pe care am contestat-o in instanta. Convins fiind de faptul ca am sanse reale de a castiga procesul, nu am achitat ... (vezi toată discuția)