avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... amenda contraventionala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

amenda contraventionala

In cazul in care unei persoana fizice i s-a aplicat amenda contraventionala pentru parcarea masinii intr-un loc nepermis, dar masina este pe persoana juridica este corecta aplicarea amenzii?
Precizez ca procesul-verbal a fost trimis prin posta,nefiind nimeni la fata locului.
Eu consider ca se poate invoca exceptia lipsei calitatii procesuale pasive. E posibil?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Razvan Popescu , Consilier juridic 15:55, 20 Martie 2009
persoanei care a parcat gresit i se aplica amenda, nu e de vina masina:))
Verifica daca p vb are toate mentiunile prevazute de art 16 din Ordonanta 2/2001,si contesta-l . Plateste in termenul de 48 de ore jumate pentru cazul in care nu vei castiga contestatia.Daca castigi iti iei banii inapoi.Parerea mea
Sunt si eu partial de acord cu g77. Insa stau si ma intreb, achitarea amenzii, nu echivaleaza cu recunoasterea datoriei ? Sunt si eu oarecum in aceeasi situatie. Am un proces verbal, si nu stiu ce sa fac. Il contest, iar in cazul in care mi se respinge cererea va trebui sa achit "dublu", sau achit acum jumatate......si cu asta gata......

Problema e ca si in astea 48 de ore, cam greu pot formula plangerea, cu toata nebunia din jurul meu... :(

Deci ce parere aveti? Sa achit datoria si s-o contest ulterior, sau sa nu achit nimic si sa incerc sa depun contestatia in 48 de ore. In cazul in care mi se respinge cererea, avand in vedere ca a fost depusa in 48 de ore, si s-a suspendat termenul, voi plati ulterior doar jumatate sau amenda totatal ?

plata in 48 de ore suspenda acest termen? nu cred ca Ordonanta prevede asa ceva, mai mult art 28 precizeaza ca posibilitatea platii in 48 de ore trebuie prevazuta "in actul normativ de stabilire a contraventiilor" deci avem trimitere la legea speciala care in cazul de fata este Hot.de consiliu Local,stiu ca nu in toate cazurile exista optiunea de a achita in 48 de ore.
Cautati pe internet hotararea de CL in baza caruia vi s-a aplicat amenda ( trebuie sa fie mentionata in cuprinsul procesului verbal).
Ord2 nu precizeaza faptul ca plata in 48 de ore echivaleaza cu "recunoasterea datoriei" si nu exclude posibilitatea contestatiei in aceasta situatie.Si in cazul in care procesul verbal este nul prin lipsa unor elemente obligatorii... nu putem afirma ca "nulitatea lui se acopera prin recunoastere si plata"
Buna ziua,
Og 2/2001 nu suspenda termenul si plata ramene la jumatate din minimum adica in cele 48 de ore, plate se poate face in 48 de ore de la savarsirea contraventie dar in acelasi timp poti sa si contesti Pv de contraventie in 15 zile de la comunicare. Faptul ca eu am achitat amenda da dovada de buna credinta si de un spirit civic dar atragi atentia instantei ca nu esty deacord cu ameda ca pt fapta savarsita se putea da avertisment etc, sunt mai multe modalitati ca sa poti sa intorci un pv de contraventie, apoi verifica dc a fost completat corect, se mai atrage atentia instantei ca nu vi sa dat dreptul la obiectiuni, se poate dovedi cu martori ca dvs defapt ati parcat regulamentar etc.
In caz ca castigati cereti de la finante returnarea platii amenzii, dc pierdeti asta e, doar sa nu se ceara cheltuieli de judecata, dar e ff probabil sa NU se ceara.
Succes !

Alte discuții în legătură

Posibilitate achitarii a jumatate din minimul sanctiunii s.stefan s.stefan Buna ziua, Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie a fost respinsa iar solutia data de instanta am vazut-o pe site-ul de specialitate. In ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)
Plata a 1/2 din amenda in 48 de ore de la comunicarea sentintei camyi camyi Am primit o amenda contraventionala, pe care am contestat-o in instanta. Convins fiind de faptul ca am sanse reale de a castiga procesul, nu am achitat ... (vezi toată discuția)