avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... amenda contraventionala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

amenda contraventionala

In cazul in care unei persoana fizice i s-a aplicat amenda contraventionala pentru parcarea masinii intr-un loc nepermis, dar masina este pe persoana juridica este corecta aplicarea amenzii?
Precizez ca procesul-verbal a fost trimis prin posta,nefiind nimeni la fata locului.
Eu consider ca se poate invoca exceptia lipsei calitatii procesuale pasive. E posibil?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Razvan Popescu , Consilier juridic 15:55, 20 Martie 2009
plangerea formulata impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei suspenda executarea amenzii----Art 118 alin.2 din OUG195/2002.
BUna ,
da dar eu am proces luna asta si contravenientul a platit amenda si apoi am depus plangerea si instanta a acceptat plangerea si acum am al II lea termen pe 31 , asa ca ...
In concluzie poti sa platesti amenda si sa depui si plangerea apoi.
Super, asta mi s-a parut si mie cea mai buna solutie, insa am vrut sa vad si opinia altora. Multumesc :)
dar daca masina este pe societate de unde au stiut ei ce persoana a parcat masina ca s-a amendeze?putea fi orice persoana angajata la firma respectiva.deci un raspuns concret,va rog..
Buna,
deobicei se trimite adresa catre soc respectiva cu mentiunea, va rugam sa ne comunicati soferul care a condus autoturismului ... in data de ... etc. cu sanctiunea ca dc nu le furnizezi raspunsul seful instituttie sau firmei sa fie amnedat sau tras la raspundere, la adresa asta tu tr sa le raspunzi sa vezi cine conducea masina si sa iei masuri, asupra soferului sa plateasca amenda sau dc vreti contestatie in instanta sau plateste firma.
Depinde de firma , patron etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate achitarii a jumatate din minimul sanctiunii s.stefan s.stefan Buna ziua, Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie a fost respinsa iar solutia data de instanta am vazut-o pe site-ul de specialitate. In ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)
Plata a 1/2 din amenda in 48 de ore de la comunicarea sentintei camyi camyi Am primit o amenda contraventionala, pe care am contestat-o in instanta. Convins fiind de faptul ca am sanse reale de a castiga procesul, nu am achitat ... (vezi toată discuția)