avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale AMENDA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

AMENDA

primesc o amenda ( destul de mare ) cu posibilitatea ( privilegiul ) de a achita jumatate in 48 de ore...termen de contestatie am 15 zile...nu achit in 48 de ore si fac contestatie ( in termenul legal ), dar nu castig procesul...se reactiveaza termenul de 48 de ore pentru plata a jumatate din amenda ?
Daca platesc acum jumatate, organul se poate folosi la proces de acest aspect ( ca am mai patit....vezi doamne ca mi-am recunoscut fapta )...:(
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 17:47, 10 Aprilie 2007
ei ar invoca usor lipsa obiectului....contestatiei amenda fiind platita.....inca nu am avut cazuri in care s-a achitat si apoi s-a contestat...... dar eu zic ca nu e exclus ca instanta sa-ti dea dreptate..... sa nuleze procesul/verbal...... si sa dispuna sa primesti banii inapoi.....teoretic zic......in practica nu am vazut asa ceva......
e permisa de lege contestatia dupa plata jumi a amenzii. in privinta justificarii....omul stie cat de europeana e justitia romana, e o masura de precautie#-o
Doar in situatia in care depuneai plangerea impotriva p.v. de contraventie inuntrul termenului de 48 de ore, puteai plati, dupa ce ai pierdut procesul, jumatate din amenda, deoarece plangerea suspenda executarea.

primesc o amenda ( destul de mare ) cu posibilitatea ( privilegiul ) de a achita jumatate in 48 de ore...termen de contestatie am 15 zile...nu achit in 48 de ore si fac contestatie ( in termenul legal ), dar nu castig procesul...se reactiveaza termenul de 48 de ore pentru plata a jumatate din amenda ?
Daca platesc acum jumatate, organul se poate folosi la proces de acest aspect ( ca am mai patit....vezi doamne ca mi-am recunoscut fapta )...:(

In practica nu se reactiveaza termenul, desi nu vad temeiul legal#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal de contraventie; motiv de nulitate laurentiu8700 laurentiu8700 Agentul constatator nu a mentionat in procesul verbal de contraventie posibilitatea achitarii de catre contravenient a jumatate din minimul amenzii i. Actul ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala bistra bistra In cazul in care unei persoana fizice i s-a aplicat amenda contraventionala pentru parcarea masinii intr-un loc nepermis, dar masina este pe persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Plata a 1/2 din amenda in 48 de ore de la comunicarea sentintei camyi camyi Am primit o amenda contraventionala, pe care am contestat-o in instanta. Convins fiind de faptul ca am sanse reale de a castiga procesul, nu am achitat ... (vezi toată discuția)