avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atentie la neatentie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atentie la neatentie

buna ziua
exista o casa cu doi proprietari dar curtea apartine doar unui proprietar.
1.daca se inchiriaza de fiecare in parte dar unei singure firme si firma doreste sa costruiasca o pergola in curte mai poate fi desfintata acea pergola de catre proprietarul care nu detine nimic din curte dupa terminarea contractului avind in vedere ca se acopera geamul locuintei prin construirea pergolei.
2.este nevoie de acordul proprietarului care nu are drept de proprietate in curte pentru constructia pergolei.
va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
sandry, utilizator
Cel mai recent răspuns: sandry , utilizator 16:54, 10 Martie 2011
cum sa se inchirieze de fiecare in parte daca ati mentionat ca terenul din curte apartine doar unei singure persoane? doar acela are calitatea de a inchiria.
un proprietar inchiriaza locuinta sa ,iar celalant i-si inchiriaza locuinta si curtea,urmind a de demola un zid ce desparte cele doua locuinte devenind in final o singura locuinta cu curtea aferenta.
prin constructia pergolei care va fi acoperita si cu geam antifonare zgomot practic se mai construiesteun spatiu elegant (bun si pentru locuit)dar care acopera ferestra proprietarului care nu detine proprietate pe curte.
exista riscul sa ramina cu o locuinta fara ferestre libere .
-de ce se cere acordul proprietarului care nu detine curte pentru a se construi in curte pergola ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
sandry, utilizator
va rog ajutati-ma cu un rspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie in curtea vecinilor pe gardul meu maitzen maitzen Buna ziua, am cumparat recent o casa in localitatea Oradea, cand am cumparat casa, vecinii de langa aveau deja construita o anexa la casa in care si-au ... (vezi toată discuția)
Vecini neintelegatori Andreea!!22 Andreea!!22 Buna ziua, am si eu o nelamurire si poate o sa ma puteti ajuta.. in urma cu cativa ani vecinul nostu a inceput construirea unei cabane , teoretic eu daca ... (vezi toată discuția)
Problema geam la spatele casei vecinului prin care se uita in curtea mea SunSetter SunSetter Buna ziua, Problema mea e urmatoarea : vecinul din fata casei face cateva modificari imobilului si vrea sa puna si un geam la baie, geam care da fix in ... (vezi toată discuția)