Buna ziua!
Va supun atentiei urmatorul subiect interesant, cred eu.
Un SRL care a concesionat de la primarie toate parcarile din oras, ca urmare a faptului ca nu am achitat tariful de parcare, mi-a blocat roata cu ajutorul unui dispozitiv special de blocare.
In acest sens, reprezentantii firmei au intocmit un proces verbal de contraventie pe care am refuzat sa-l semnez si pe care mi l-au comunicat prin posta.
De asemenea, am refuzat sa platesc si "amenda", considerand faptul ca angajatii unui SRL nu pot avea calitatea de agenti constatatori, asa cum sunt ei definiti in OG nr. 2/2001.
Problema cea mai grava este ca pana ce nu am achitat suma de 53 de lei, dumnealor au refuzat sa-mi deblocheze roata, practic incalcandu-mi dreptul de a nu plati amenda.
In ceea ce priveste regimul amenzilor, acestea devin executorii doar dupa trecerea termenului legal de 15 zile in care pot fi contestate, acest lucru fiind mentionat si pe procesul verbal de contraventie.
Eu nu inteleg cum poti obliga pe cineva sa plateasca o amenda inainte ca ea sa devina executorie.
Mi se pare un abuz din partea firmei care este tinuta "in brate" de primarie, conform unei HCL.
Daca merg in instanta, pentru 53 de lei, nu rezolv nimic, mai mult timp pierdut si umblatura.
Ce parere aveti?
HCL poate fi declarat ilegal?
Bineinteles in temeiul legi 544/2004 a contenciosului administrativ si fiscal si al legii 24/2000 privind normle de tehnica legislativa :
Art. 76
Actele normative ale autoritatilor administratiei publice locale se adopta ori se emit pentru
reglementarea unor activitati de interes local, in limitele stabilite prin Constitutie si prin lege
si numai in domeniile in care acestea au atributii legale.
Subordonarea fata de actele de nivel superior
Art. 77
(1) La elaborarea proiectelor de hotarari, ordine sau dispozitii se va avea in vedere caracterul
lor de acte subordonate legii, hotararilor si ordonantelor Guvernului si altor acte de nivel
superior.
(2) Reglementarile cuprinse in hotararile consiliilor locale si ale consiliilor judetene, precum
si cele cuprinse in ordinele prefectilor sau in dispozitiile primarilor nu pot contraveni unor
prevederi din acte normative de nivel superior.