Am si eu o mare problema. As vrea sa mentionez ca nu am avut niciodata de a face cu legea, iar in ceea ce priveste cunostintele legate de drept sant paralel. De aceea am sa va spun problema mea si daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns sau o parere i-as ramane profund indatorat.
Intr-un moment de furie provocat de un stres maxim care dureaza de ceva vreme, am calcat intentionat pe picior o persoana (cu care avusesem dinainte ceva probleme) cu roata de la masina fata - dreapta si am amenintat-o. Respectiva persoana a depus plangere la politie, exista probe, am luat ulterior legatura cu aceea persoana, ne-am inteles si si-a retras plangerea e la politie. Ce se poate intampla mai departe si ce urmari pot avea asupra mea toate acestea. Voi fi condamnat? Se va trece in cazier? Va rog mult ajutati-ma si dati-mi un sfat.
Ambele fapte-vatamare corporala si amenintare, se urmaresc penal la plangerea prealabila. daca si-a retras plangerea si nu a inceput urmarirea, vi se da NUP. daca da, vi se da SUP (scoatere de sub urmarire). In ambele cazuri sunteti curat, fara cazier
In cazul faptelor prevazute de art 181 si 193 codul penal,impacarea partilor inlatura raspunderea penala
Daca reclamantul intelege sa isi retraga plangerea ,dvs nu veti mai avea nici un fel de consecinte in raport si fata de acel eveniment
Multumesc din suflet. Mi-ati luat o piatra de pe inima. Am omis sa specific ca azi am fost la politie cu respectivul ca sa-si retraga plangerea si politistul mi-a spus ca fapta este foarte grava si nu crede ca procurorul va accepta sa se termine asa. Ca urmeaza sa decida procurorul daca sunt un pericol su nu. V-am spus ca nu ma am deloc cu cunostintele de drept si de stresat ce am fost nici nu mi-am dat seama sa mai pun si alte intrebari. M-am speriat foarte tare. Deci nu am nici un risc sa se solutioneze altfel?
Infractiunile nu sunt "foarte grave" asa cum spune domn' politist ci sunt unele cu un pericol social mai scazut de aceea se si pune in miscare actiune penala la plangere prealabila si nu din oficiu. Daca partea vatamata s-a inteles cu dumneavoastra si alege sa isi retraga plangerea acesta este dreptul sau, iar procurorul nu poate face nimic in acest caz, nu e nevoie de acordul procurorului.
Furt din magazin
malinap
Buna seara, in decembrie am sustras din magazin doua coliere in valoare de 111 lei. Regret enorm ceea ce am facut, nu am gandit pe moment. Produsele au fost ... (vezi toată discuția)
Distrugere auto
bilus
in urma cu cateva saptamani am indoit cu piciorul aripa unei masini in trafic. orbit de nervi pentru ca soferul acesteia imi tot punea frane si facea sicane pe ... (vezi toată discuția)