avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare autoturism

Buna ziua. Sint divortata de fostul meu sot si am avut o masina cumparata in leasing pe firma sotului . Mi-a promis ca imi va trece masina pe numele meu dupa terminarea leasingului (decembrie 2010)ceea ce nu s-a intimplat . Acum am aflat ca in 13.01.2011 a facut un precontract de vinzare a masinii . Ce presupune acesta ? Ce drepturi si obligatii decurg din acesta ?Trebuie incheiat la notar? Se poate incheia daca nu sint venite actele de proprietate a masinii de la firma de leasing?Care este diferenta intre un precontract si un contract ?
Cel mai recent răspuns: baietzika , utilizator 09:18, 10 Martie 2011
pe intelesul tuturor un precontract este o promisiune scrisa privind vanzarea masinii. probabil ca a apelat la asta pt ca nu are toate actele. la venirea actelor se va perfecta vanzarea. la mom de fata da, o va vinde. pt a=l opri puteti incepe un proces de partaj...daca nu a fost facut si daca il cunoasteti pe cumparator il anuntati in scris ca masina face parte dintr-un proces si fiind obiect de litigiu nu poate fi vandut. si orice alt proces de pretentii poate stopa procedera dar tb sa puteti demonstra drepturile asupra masinii sau a unei particele oricat de mica din aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la politie Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Sint divortata de 2 ani iar in timpul casatoriei fostul meu sot a cumparat o masina in leasing , leasingul fiind pe o firma de constructii ... (vezi toată discuția)
Rolul precontractului de vinzare cumparare pt un teren liana1963 liana1963 Tata a vindut un teren agricol unei ferme . A fost intocmit un precontract de vinzare cumparare si dupa ce au trecut vreo 4 - 5 zile i au intrat banii in cont ... (vezi toată discuția)
Contract leasing - inmatriculare auto pe nume persoana fizica, la final VORNICU VORNICU Sint persoana fizica si am inprumutat o socetate comerciala cu o suma de bani pentru asi achita ratele la leasing auto , cu promisiunea ca la terminarea ... (vezi toată discuția)