avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se pedepseste tentativa de viol?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se pedepseste tentativa de viol?

cum se pedepseste tentativa de viol?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:55, 2 August 2014
Foarte aspru. Sunt mai multe variante, in functie de agravante
Cu jumatate din pedeapsa care se aplica formei consumate a infractinii de viol.Adica, cu pedeapsa cuprinsa intre jumatatea minimului si jumatatea maximului prevazuta de lege pentru infractiunea fapt consumat.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
Buna ziua,
Se poate face plangere pentru tentativa de viol care a avut loc in urma cu aproximativ 20 ani? Ajuta la ceva ?
Ca sa fiu mai explicit, un unchi de-al sotiei mele a incercat sa o violeze, in urma cu 20 ani. Sotia avea 15 ani. Acest individ a fost 'disparut' din familie mai multi ani. A revenit recent in casa bunicilor doarece e bolnav si are nevoie de ingrijiri.
Un alt aspect ingrijorator, este comportamentul lui actual. A fost vazut deseori ca lua copii in brate si mangaia in zona genitala. Acest comportament il are si fata de adolescenti (in mod deosebit baieti) din familie.
Ma intreb ce ar trebui sa facem si daca ajuta la ceva o plangere la politie.
Multumesc pentru sfaturi.
Nu cred ca exista sanse sub niciun aspect sa rezolvati ceva.
:offtopic:Interventie moderator.
Avand in vedere ca ati postat intrebarea intr-un topic deschis in 09.03.2011 ( deci mai vechi de 3 luni), am rugamintea sa deschideti un nou topic in masura in care mai aveti nelamuriri/intrebari legate de subiectul deschis, intrucat acest topic se va inchide.
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test drept penal - partea speciala (foarte multe nedumeriri) anthynidiany anthynidiany Mai jos sunt cateva intrebari dintr-un test semestrial, zic eu, de cosmar. Intrebarile au cel putin un raspuns corect! Rezultatele la test au fost FOARTE ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa maxima pentru tentativa de omor crf crf pedeapsa maxima pentru tentativa de omor,distrugere de bunuri prin incendiere si violare de domiciliu (vezi toată discuția)
Condamnat la 12 ani închisoare, ptr viol propria fată. Frunza 2023 Frunza 2023 Condamnat la 12 ani închisoare/12.07.2021, infracțiune viol forma agravantă, în baza art.218 aliniat 1, aliniat 3 lit.b şi c şi aliniat 3 teza 1- Cod ... (vezi toată discuția)