adi adi a scris:
un pct. de vedere:
1. ABD
14. B
16. D
26. A
1. eu am ales și varianta E, dar toate întrebările de genul acesta din test au avut ca răspunsuri variantele cu "Poate să atragă"
16. Eu tot sunt curios care e încadrarea juridică a faptei
26. Într-adevăr nu se poate reține niciuna din variantele precizate deoarece:
- chiar dacă are loc uciderea fătului nu putem vorbi de omor, fătul fiind protejat Secțiunea 3 Avortul, ori mama nu are cum să fie subiectul activ al unui avort
14. La prima vedere pare imposibil de crezut că se reține viol în formă consumată, dar analizând toate aspectele am ajuns la următoarele concluzii (precizez că e doar părerea mea)
În primul rând trebuie luată în considerare moartea victimei care este cea mai gravă urmare a acțiunilor celor 2. Deci am putea avea în vedere 3 situații: 1. omor 2. ucidere 3. lovituri cauzatoare de moarte. 1 și 3 n-au cum să fie pentru că forma de vinovăție cerută e intenția. Astfel rămâne varianta 2, dar pedeapsa pentru ucidere e mai mică decât cea pentru viol, 1-5 ani respectiv 3-10 ani.
Consider că fapta a fost încadrată la viol în formă consumată cu moartea victimei tocmai pentru a se putea aplica o pedeapsă mai mare.
Și mie mi se pare cea mai corectă încadrare varianta A, dar totuși care ar fi pedeapsa ce s-ar putea aplica? Până la urmă acțiunile lor au avut în vedere un viol
Sau dacă nu se poate încadra la varianta A aș încadra fapta la lovituri cauzatoare de moarte atât numai că îmbrâncirea a fost cel mult cu intenția de a vătăma.