avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce infractiune e?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce infractiune e?

Ce infractiune e in cazul ca:

1. Ii dai o palma cuiva, el cade pe scari si decedeaza.

2. Torni benzina pe cineva, el ia foc, fuge si disperare sare intr-o fantana

3. Fugi dupa cineva cu un cutit, si este lovit de o masina

Banuiesc ca nu intra la infractiunea de omor, nu? Dar cum va intra la lovire sau alte violente sau vatamari corporale, daca ala decedeaza si nu se mai pot aperecia in mod obiectiv zilele IML?


Sunt student la drept :D Va rog sa ma lamuriti :D
cred ca ucidere din culpa
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
kra, utilizator
art. 183 Cod penal- loviri sau vatamari cauzatoare de moarte.- daca vreuna dintre faptele prev. la art. 180-182 a avut ca urmare moartea victimei...
Nu zilele stabilite de IML conteaza aici ci legatura de cauzalitate dintre actiunea ta si decesul victimei.
Pentru a fi ucidere din culpa ar trebui sa nu existe intentia de a savarsi fapta. ori atunci cand dai o palma/incendiezi/ameninti cu cutitul...exista intentia directa.
av.M.Hornea
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
Mihaela Hornea, Avocat
1. Loviri sau vătămări cauzatoare de moarte (art. 183 C. pen.)
Latura subiectivă constă în intenţie în ceea ce priveşte lovirile şi praeterintenţie în ceea ce priveşte rezultatul mai grav care se produce, adică moartea victimei.

2. Omor deosebit de grav, comis prin cruzimi (art. 176, lit. a.) (cu condiţia ca victima să fie ucisă).
Latura subiectivă constă în intenţia făptuitorului de a ucide. Aceasta poate fi directă sau indirectă şi se stabileşte pentru fiecare caz concret. În cazul de faţă cred că este intenţie directă, deoarece, turnând benzină pe el, este clar că făptuitorul a urmărit să ucidă victima.

3. Omor (art. 174 C. pen.) (cu condiţia ca victima să fie ucisă).
Latura subiectivă constă intenţie directă, făptuitorul urmărind uciderea victimei. Doar pentru faptul că aceasta este lovită de o maşină, nu se schimbă încadrarea juridică, deoarece între acţiunea făptuitorului şi rezultatul produs există raport de cauzalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire speta georgiat georgiat Daca am o vatamare corporala grava, savarita cu intentie, dupa care victima nu decedeaza dar, la scurt timp dupa, faptuitorul, incercand sa o transporte la ... (vezi toată discuția)
Ce fel de infractiune? nebunel18 nebunel18 Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, ... (vezi toată discuția)
Incadrare fapta cocoxxl cocoxxl Va rog sa ma ajutati si pe mine cu incadrarea unei fapte Speta pe scurt:conflict spontan ,inculpatul aplica victimei intr-o perioada foarte scurta de timp ... (vezi toată discuția)