avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva vanzare teren
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva vanzare teren

buna seara,
doresc sa vand un teren care este pe societate,societatea este platitoare de tva cum se va intocmi factura?Se aplica tva?
Cel mai recent răspuns: luciatml , utilizator 14:44, 4 Iulie 2011
Daca terenul este construibil atunci se aplica TVA. Pentru orice alt tip de teren operatiunea este scutita de tva.
Art 141 C fiscal Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
f) livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite, precum şi a oricăror altor terenuri. Prin excepţie, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcţii noi, de părţi de construcţii noi sau de terenuri construibile. În sensul prezentului articol, se definesc următoarele:

1. teren construibil reprezintă orice teren amenajat sau neamenajat, pe care se pot executa construcţii, conform legislaţiei în vigoare;

Daca un asemenea teren se vinde cu plata in rate cum se intocmeste factura cand este exigibil TVA-ul si cand intra la calculul impozitului pe profit?
exigibilitatea intervine la data la care are loc faptul generator, adica la transferul dreptului de proprietate.
deci, practic se va emite o factura pe valoarea totala, cu tva colectata in momentul prefectarii contractului in foma autentica, chiar daca plata se efectueaza in rate.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cata8 cata8 Buna ziua, Am si eu o intrebare: o societate platitoare de tva vinde un teren alte societati platitoare de tva. Operatiunea este purtatoare de tva ? va ... (vezi toată discuția)
Se plateste tva la vanzarea de teren? Robert101 Robert101 Am cumparat un teren acum 15 ani, in Bucuresti, pe care as vrea sa-l vand acum, parcelat, intrucat am nevoie de bani. Sunt in situatia in care trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Societate comercial - vanzare teren - se aplica tva? 7d4e94f3-a264-40fa-9e95-7f5707e5864d 7d4e94f3-a264-40fa-9e95-7f5707e5864d O societate comerciala a achizitionat in 2018 un teren de la o persoana fizica, fara TVA. Nu s-a investit, inafara de achizitie, in respectiva proprietate ... (vezi toată discuția)