avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Se plateste TVA la vanzarea de teren?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Se plateste TVA la vanzarea de teren?

Am cumparat un teren acum 15 ani, in Bucuresti, pe care as vrea sa-l vand acum, parcelat, intrucat am nevoie de bani. Sunt in situatia in care trebuie sa platesc TVA incepand cu a 2-a parcela vanduta? Persoana fizica.

Daca ma gandesc sa ma mut intr-o alta zona si vreau sa-mi vand toate proprietatile, va trebui sa platesc TVA de la a 2-a proprietate?

Multumesc pentru ajutor.

Cel mai recent răspuns: Manuela Franciuc , Consultant fiscal 11:49, 1 Decembrie 2013
Conform Codului Fiscal, art 141 , al (2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
f) livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite, precum şi a oricăror altor terenuri. Prin excepţie, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcţii noi, de părţi de construcţii noi sau de terenuri construibile. În sensul prezentului articol, se definesc următoarele:
1. teren construibil reprezintă orice teren amenajat sau neamenajat, pe care se pot executa construcţii, conform legislaţiei în vigoare;
Deci, in functie de ce scrie pe certificatul de urbanism ( teren construibil sau agricol) veti plati sau nu TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cata8 cata8 Buna ziua, Am si eu o intrebare: o societate platitoare de tva vinde un teren alte societati platitoare de tva. Operatiunea este purtatoare de tva ? va ... (vezi toată discuția)
Terenurile intravilan agricol sunt purtatoare de tva pentru persoana fizica? tedydumitru tedydumitru Buna seara!! Am vandut in 2014,terenuri intravilan agricol,de peste 110.000 eur...Va trebui sa platesc la ANAF,TVA DE 24% si C.A.S,daca am contract de munca ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare teren viorelnav viorelnav buna seara, doresc sa vand un teren care este pe societate,societatea este platitoare de tva cum se va intocmi factura?Se aplica tva? (vezi toată discuția)