Am cumparat un teren acum 15 ani, in Bucuresti, pe care as vrea sa-l vand acum, parcelat, intrucat am nevoie de bani. Sunt in situatia in care trebuie sa platesc TVA incepand cu a 2-a parcela vanduta? Persoana fizica.
Daca ma gandesc sa ma mut intr-o alta zona si vreau sa-mi vand toate proprietatile, va trebui sa platesc TVA de la a 2-a proprietate?
Conform Codului Fiscal, art 141 , al (2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
f) livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite, precum şi a oricăror altor terenuri. Prin excepţie, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcţii noi, de părţi de construcţii noi sau de terenuri construibile. În sensul prezentului articol, se definesc următoarele:
1. teren construibil reprezintă orice teren amenajat sau neamenajat, pe care se pot executa construcţii, conform legislaţiei în vigoare;
Deci, in functie de ce scrie pe certificatul de urbanism ( teren construibil sau agricol) veti plati sau nu TVA.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Vanzare teren
cata8
Buna ziua,
Am si eu o intrebare: o societate platitoare de tva vinde un teren alte societati platitoare de tva. Operatiunea este purtatoare de tva ? va ... (vezi toată discuția)