avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire in concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire in concubinaj

Mama mea a trait in concubinaj timp de 20 ani. Concubinul a decedat la 56 ani, fara sa fie bolnav vreodata si din aceasta cauza nu s-au gandit ca ar fi cazul sa faca un testament. Concubinul avea o casa si un autoturism. Intrebarea mea ar fi daca mama mea are vreo cale sa mosteneasca bunurile concubinului, daca Dansul nu are copii, parintii lui au decedat, mai traieste doar o matusa si verisori. multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:42, 11 Martie 2011
Nu, in dreptul romanesc concubunajul nu creeaza drepturi. Rudele lui vor mosteni totul.
Multumesc pentru raspuns!
Insa poate solicita sa se constate ca are un drept de creanta asupra bunurilor detinute de defunct, daca a participat la dobandirea sau imbunatatirea lor pe parcursul concubinajului.
Din pacate nu are drept la mostenire, dar se poate sa intreprinda altceva....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiii unui concubin mostenesc pe celalalt concubin? AurelP. AurelP. Buna ziua. As dori si eu un raspuns la o intrebare mai complicata despre o mostenire. Sper ca am nimerit locul potrivit unde sa intreb fiindca nu sunt prea bun ... (vezi toată discuția)
Concubinaj ady492 ady492 am o matusa care traieste in concubinaj cu un barbat cu 30 ani mai tinar decit ia mentionez ca matusa are 78 care urmareste sa ramina in cota parte dintro casa ... (vezi toată discuția)
Relatie concubinaj corina_istrat corina_istrat In speranta ca am postat bine intrebarea, va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie: Matusa mea are o relatie de concubinaj cu un domn de ... (vezi toată discuția)