Buna ziua,intr-un dosar civil de "partaj bunuri comune" dupa ce instanta s-a pronuntat pe fond, s-a facut o cerere de indreptare eroare materiala si lamurire dispozitiv.Daca aceasta indreptare ar fi fost admisa, s-ar fi schimbat intradevar loturile. Hotararea data de instanta este de "respingere", totodata instanta formuleaza o fraza pe care asi vrea sa o inteleg: " aspectele indicate pot fi lamurite pe calea controlului judiciar exercitat asupra sentintei civile nr..cat si a incheierii interlocutorii pronuntata in temeiul art 673 ind.6
Ce sa inteleg???
Instanta se refera la faptul ca cele semnalate in cererea de indreptare eroare materiala pot fi lamurite in calea de atac a recursului. Controlul judiciar il exercita instanta de control prin sesizarea acesteia de catre partea nemultumita de hotararea primei instante. Mai clar: calea de urmat era aceea a recursului impotriva sentintei instantei de fond. In hotarare, la final vedeti la ce cale de atac aveti dreptul in 15 zile de la comunicare.
Fraza respectiva se refera la cale ade atac impotriva sentintei pronuntate de instanta apel/recurs.
Privind rticolul amintit se refera la expertiza judiciara efectuata, nu este clara privind lotizarea partajului, deaceea este nevoie de controlul judiciar al hatararii. Daca instanta superioara va admite o noua expertiza contrarie sau refacerea raportului de expertiza bine de bine , iar daca nu se va rejudeca cauza numai pe segmentul respectiv de refacerea raportului de expertiza judiciara privind lotizarea.. Asta este pererea mea ,,poate sunt si alte pareri..Succes,:(
Bun, exact acest aspect privind lotizarea a fost contestat, Instanta a apreciat ca poate face aceasta lotizare - LOTIZAREA FINALA NU A FOST CERUTA EXPERTILOR JUDICIARI DESEMNATI ( si au fost trei....) si a gresit extraordinar de mult..
Eu vreau sa cred ca in urma acestei cereri a mea, Instanta si-a dat seama de greseala dar ... in acest stadiu, cu hotararea data de fond, nu poate admite aceasta cerere pentru ca ar insemna modificarea hotararii...
Cu alte cuvinte,vreau sa cred ca Instanta s-a pronuntat prin "respinge cerererea" numai pentru ca juridic nu are suport pentru a face aceasta modificare - mai mult, "recomanda" acest "control judiciar"....
Ma amagesc singura??