avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... control judiciar ???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

control judiciar ???

Buna ziua,intr-un dosar civil de "partaj bunuri comune" dupa ce instanta s-a pronuntat pe fond, s-a facut o cerere de indreptare eroare materiala si lamurire dispozitiv.Daca aceasta indreptare ar fi fost admisa, s-ar fi schimbat intradevar loturile. Hotararea data de instanta este de "respingere", totodata instanta formuleaza o fraza pe care asi vrea sa o inteleg: " aspectele indicate pot fi lamurite pe calea controlului judiciar exercitat asupra sentintei civile nr..cat si a incheierii interlocutorii pronuntata in temeiul art 673 ind.6
Ce sa inteleg???
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 09:32, 10 Martie 2011
Instanta se refera la faptul ca cele semnalate in cererea de indreptare eroare materiala pot fi lamurite in calea de atac a recursului. Controlul judiciar il exercita instanta de control prin sesizarea acesteia de catre partea nemultumita de hotararea primei instante. Mai clar: calea de urmat era aceea a recursului impotriva sentintei instantei de fond. In hotarare, la final vedeti la ce cale de atac aveti dreptul in 15 zile de la comunicare.
Fraza respectiva se refera la cale ade atac impotriva sentintei pronuntate de instanta apel/recurs.
Privind rticolul amintit se refera la expertiza judiciara efectuata, nu este clara privind lotizarea partajului, deaceea este nevoie de controlul judiciar al hatararii. Daca instanta superioara va admite o noua expertiza contrarie sau refacerea raportului de expertiza bine de bine , iar daca nu se va rejudeca cauza numai pe segmentul respectiv de refacerea raportului de expertiza judiciara privind lotizarea.. Asta este pererea mea ,,poate sunt si alte pareri..Succes,:(
Bun, exact acest aspect privind lotizarea a fost contestat, Instanta a apreciat ca poate face aceasta lotizare - LOTIZAREA FINALA NU A FOST CERUTA EXPERTILOR JUDICIARI DESEMNATI ( si au fost trei....) si a gresit extraordinar de mult..
Eu vreau sa cred ca in urma acestei cereri a mea, Instanta si-a dat seama de greseala dar ... in acest stadiu, cu hotararea data de fond, nu poate admite aceasta cerere pentru ca ar insemna modificarea hotararii...
Cu alte cuvinte,vreau sa cred ca Instanta s-a pronuntat prin "respinge cerererea" numai pentru ca juridic nu are suport pentru a face aceasta modificare - mai mult, "recomanda" acest "control judiciar"....
Ma amagesc singura??
Nu va amagiti, dar calea aleasa nu a fost cea buna in opinia instantei. Folositi calea de atac oferita de catre legiuitor!

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare formulata intr-o decizie civila - help viorica56 viorica56 Buna seara va rog sa ma ajutati nu stiu ce am de facut si unde ar trebui sa apelez cu privire la o eroare formulata intr-o decizie civila. pronuntata de ... (vezi toată discuția)
Determinarea caii de atac in functie de art 2821 cpc dvni2011 dvni2011 Am si eu o mare nelamurire. Daca intr-o actiune in care reclamantul a cerut daune peste suma de 100.000 lei, iar tribunalul a apreciat, prin admiterea in ... (vezi toată discuția)
Liberare sub control judiciar monica72 monica72 buna ziua.exista vreo forma de a combate formula ''se respinge ca nefondat .''? fratele meu este la a 4 cerere de eliberare sub control judiciar care pe fond ... (vezi toată discuția)