avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mansardare bloc, direct afectati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mansardare bloc, direct afectati

Buna ziua,
locuiesc in Iasi intr-un bloc P+4, construit in 1972, la etajul 3. Deasupra uneia din camerele mele e un uscator (o camera la etajul 4, proprietate comuna). Se pune in discutie mansardarea de catre o firma. Stiu ca trebuie acordul tuturor celor direct afectati (pe lina 50%=1). Avind in vedere ca acest uscator va dispare caci aici va fi construita scara ce va face legatura cu mansarda, sunt direct afectata (voi avea scara deasupra camerei) sau textul de lege se refera strict la cei de la etajul 4? Daca nu doresc mansardarea pur si simplu nu semnez?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lemot , utilizator 15:31, 4 Iunie 2008
Nu stiu de unde ati inteles ca proprietarii direct afectati au un drept un plus. Mansardarea profita intregului bloc, pentru ca e o masura de reabilitare termica si de scadere a unor costuri comune. Aveti si alt motiv decat uscatorul fix pe positia unde e acum pentru a refuza aceasta operatiune?


am o problema orecum asemanatoare in sensul ca noi vrem sa mansardam un pod deja existent, sa ridicam acoperisul cu ...15 cm. avem deja 50+1 , numai ca 1 vecin din 4 de la ultimul etaj se opune. motivul: ' nu vreau ca aia sa stea deasupra mea' . in acest caz imi trebuie neaparat acordul tuturor vecinilor de la ultimul etaj sau pt ca nu au motive intemeiate pot trece peste acordul vecinului cu pricina. consider ca e o chestie de invidie si rautate din partea lui. va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2008
ContSters20980, utilizator
Adica sa faceti inca un etaj? Sau doar mansarda (pod)?
doar mansarda, se inalta podul actual cu 15 cm si astfel devine locuibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie mansarda in podul unui bloc oroles77 oroles77 Buna . Sunt proprietarul unui apartament intr-un imobil p+2 .Imobil dat in folosinta in 2008 .Zilele trecute am aflat cu stupoare ca fostrul constructor a ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc TMana TMana Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)
Mansardare PopIoan59 PopIoan59 Buna ziua! Un vecin din bloc (fara sa anunte pe nimeni) a chemat un investitor pentru a face masuratori si a cere o expertiza, astfel incat sa afle daca se ... (vezi toată discuția)