Săptămâna asta m-am lovit și eu de problema asta, când am dat de fișele individuale de instructaj completate doar cu numele celor două femei de serviciu.
Cum nu am găsit nimic în topicul ”lipicios” am luat internetul la puricat constatând, d-le
adriantot că nu este chiar simplu. La fiecare loc de muncă trebuiesc evaluate riscurile și stabilite norme specifice de protecția muncii iar instructajul va cuprinde norme generale și norme specifice. Ar fi simplu dacă le-ar avea cineva să le posteze dar oricum ele mai trebuiesc adaptate.
În principiu ar trebui stabilite zonele cu risc, pe categorii (mă refer aici doar la femeia de serviciu): risc de alunecare (suprafață udă, gheață, scări), risc de tăiere/ înțepare (geamuri, burlane de tablă), risc biologic ?(ghena de gunoi). Apoi, pentru fiecare risc în parte stabilite regulile ce trebuiesc respectate și echipamentul de protecție adecvat. Vorbim în principiu, desigur :D
Eu nu am timp acum dar voi încerca să încropesc câte ceva și voi posta. Deocamdată iată două link-uri, ceea ce va trebui să adaptez eu:
[ link extern ]
[ link extern ]