In anul 2005 am contractat un credit de la o banca, in acel moment eram casatorit si locuiam in alta localitate, la sfarsitul anului 2005 m-am despartit din anumite motive de sotie care in lipsa mea si fara stirea mea a inaintat si obtinut divortul. Verbal am consimtit ca ea sa plateasca in continuare ratele la credit pentru ca ea a ramas cu bunurile achizitionate dina aceel credit. Eu nu am ami pastrat legatura cu fosta sotie si am crezut ca ea a platit creditlu, dar se pare ca nu a fost asa. Anul aceesta am contractat un alt credit de la o alta banca unde dupa consultarea Biroului de credit figuram cu intarzaieri pana in 2008 cand "contul a fost cumparat de alta persoana" asa figuram. Dupa 1 luna am primit o somatie de plata cu amenintarea unei executari judecatoresti de la [CESIONAR], care m-au gasit probabil dupa datele de la biroul de credite cand am contractat un nou credit. Si de atunci a inceput calvarul ma tot suna sa depun 4000ron in contul lor, sau sa achit suma restanta integral 12000 ron. Ce sa fac ? [CESIONAR] are dreptul legal sa ma-mi faca viata un calvar ? Sa semnezi un contract cu ei ce mi-a fost trimis de ei pe mail? Mi-sa spus ca ei([CESIONAR]) au cumparat creanta pe baza unui dosar in martie 2008. Va rog sa ma ajutati cu un sfat cum pot sa ies din aceeasta situatie. va multumesc.
1. intelegea verbala cu sotia cf careia dansa trebuia sa plateasca ratele nu poate fi probata in nici un fel si nu are valoare, trebuia la acel moment sa solicitati bancii o reanaliza a dosarului in urma careia sa fiti scos de la acel credit;
2. creditul dupa ce a fost declarat scadent anticipat a fost cesionat firmei de recuperari creante amintite de dvs, iar acestia au dreptul sa va execute, sa va someze telefonic sau in scris. Va aduc in atentie ca toate convorbirile telefonice pe care le aveti cu ei se inregistreaza. Nu semnati acel contract cu ei, mergeti la sediul lor si discutati, datoria poate fi reesalonata, puteti negocia chiar si suma datoriei cu ei.