avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Formele legale de angajare personal de catre asociatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Formele legale de angajare personal de catre asociatii de proprietari si impozitele ce trebuie platite

Care este varianta de contract cea mai avantajoasa pentru asociatia noastra pe baza careia putem angaja un pensionar (proprietar in cadrul asociatiei noastre ) in vederea efectuarii in regim de regie proprie a unor lucrari de reparatii si ce impozite trebuie platite de asociatie si de repectivul pensionar.

Ma refer in special la o asemenea varianta legala de contract care presupune plata unor impozite / taxe cat mai mici catre stat, atat de catre asocatie cat si de catre pensionarul pe care dorim sa-l angajam.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:07, 11 Martie 2011
Activitatea locatarului-pensionar-reparator este permanenta sau intamplatoare, numai c and se strica cate ceva?
Daca activitatea e ocazionala- un contract de prestari servicii+stat. Stabiliti o suma neta (Ex. 300 ron). La aceasta suma burutul va fi de 357 lei (Atentie numai la pensionari). Se plateste impoz. de 16% si il declarati la conventii civile in luna respectiva pe declar. 112.
elga50 a scris:

Activitatea locatarului-pensionar-reparator este permanenta sau intamplatoare, numai c and se strica cate ceva?

Activitatea proprietarului-pensionar-reparator nu este permanenta. Vrem sa-l angajam doar pe perioada efectuarii reparatiilor.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
George Staicu , Consultant credite si finantari
anisoara.ciulu a scris:

Daca activitatea e ocazionala- un contract de prestari servicii+stat...

Multumesc pentru lamuriri. Activitatea e ocazionala. Ce inseamna "+ stat" ? stat de plata ?
As aprecia daca mi-ati putea trimite (sau posta pe acest site) un asemenea model de contract de prestari servicii.Multumesc anticipat.
Am postat un model de contract/conventie civila in "Documente utile" din dreapta acestei pagini. Sau dati clic pe lincul
www.avocatnet.ro/content/con...

Alte discuții în legătură

Conventie asociatie de proprietari Gigi-55 Gigi-55 Buna ziua. vreau sa stiu ce trebuie sa fac atunci cind ai o conventie cu asociatia de proprietari, adica reparatii aferente blocului. Cine plateste impozitul ... (vezi toată discuția)
Conventie civila carmen_danciu carmen_danciu Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. S-a incheiat o conventie civila cu o institutie tip C.A.R- pensionari. Ce contributii trebuiesc oprite pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre reparatii in bloc Andreea025 Andreea025 Doresc sa repar tubulatura la ghena cu un locatar nu este persoana fizica autorizata si nici nu are firma. As rugamintea sa imi spuneti ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)