avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Conventie asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Conventie asociatie de proprietari

Buna ziua. vreau sa stiu ce trebuie sa fac atunci cind ai o conventie cu asociatia de proprietari, adica reparatii aferente blocului. Cine plateste impozitul la stat,, asociatia, sau eu trebuie sa merg la circa financiara sa declar, si sa platesc acolo impozitul. Mentionez ca nu este un salariu lunar,, ci doar atunci cind se face o reparatie.. Si sunt doua situatii,, daca mai am un servici ca fiind angajat, si nefiind angajat nicaieri.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gigi-55 , utilizator 23:03, 14 Octombrie 2013
Sa stabiliti clar in contractul de prestari servicii ca platitorul de venit sa va retina si sa plateasca la stat intregul impozit de 16% pe langa contributia la sanatate si pensie pentru venitul ce vi se cuvine pentru prestatiile ocazionale pe care le faceti asociatiei.
Asociatia va declara si plati la stat pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care va vor da banii cuveniti.
La anul, pana pe 25 mai, daca nu mai aveti in acest an venituri din alte surse, nu veti mai si obligat sa depuneti declaratia 200.
Deci ei trebuie sa plateasca impozitul. Daca nu mai am alta sursa de venit nu trebuie sa declar la circa finaciara. Decit daca mai am si alta sursa de venit.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii impozit si fond sanatate pentru colaborari ong CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua. La o asociatie non profit ,in luna septembrie 2013 am platit colaboratori. Din sumele brute am retinut impozit si fond sanatate pe care le-am virat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de prestari servicii oct oct buna ziua, unde si cand trebuie inregistrat un contract civil de prestari servicii sau colaborare, incheiat intre o persoana fizica si una juridica. ce ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu o stenografa pensionara la sedintele ca Catela Catela O organizatie non profit are o colaborare cu o stenografa in baza unui contract de colaborare pentru sedintele CA. Mentionez ca persoana in cauza este ... (vezi toată discuția)