Buna ziua. vreau sa stiu ce trebuie sa fac atunci cind ai o conventie cu asociatia de proprietari, adica reparatii aferente blocului. Cine plateste impozitul la stat,, asociatia, sau eu trebuie sa merg la circa financiara sa declar, si sa platesc acolo impozitul. Mentionez ca nu este un salariu lunar,, ci doar atunci cind se face o reparatie.. Si sunt doua situatii,, daca mai am un servici ca fiind angajat, si nefiind angajat nicaieri.
Multumesc.
Sa stabiliti clar in contractul de prestari servicii ca platitorul de venit sa va retina si sa plateasca la stat intregul impozit de 16% pe langa contributia la sanatate si pensie pentru venitul ce vi se cuvine pentru prestatiile ocazionale pe care le faceti asociatiei.
Asociatia va declara si plati la stat pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care va vor da banii cuveniti.
La anul, pana pe 25 mai, daca nu mai aveti in acest an venituri din alte surse, nu veti mai si obligat sa depuneti declaratia 200.
Deci ei trebuie sa plateasca impozitul. Daca nu mai am alta sursa de venit nu trebuie sa declar la circa finaciara. Decit daca mai am si alta sursa de venit.
Va multumesc.