avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... de unde obtin un certificat fiscal cu valoarea de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

de unde obtin un certificat fiscal cu valoarea de impunere a terenului?

sint in proces de partaj,pentru iesire din indiviziune.adica sintem doua surori carora parintii ne-au dat case,una linga alta si dorim sa impartim si terenul.
la primul termen solutia a fost aminare pentru plata taxe timbru.
avocatul m-a trimis la Adminstratia Financiara pentru a obtine certificat fiscal cu valoarea de impunere a terenului.
directorul Adminstratiei Financiare ,la care am fost in audienta mi-a spus ca nu da unitatea dumnealui asa ceva.i-am explicat ca imi trebuie valoarea la care este evaluat terenul,estimarea lui si mi-a spus sa caut la altii.

cine face aceasta estimare a terenului in vederea platirii de catre mine a taxelor de timbru?deci cine imi spune valoarea lui ca sa platesc taxa judiciara de timbru?

daca nu platesc pina la primul termen,eu nu pot sa-i spun judecatorului ca am banii,cit or fi ei de dat,dar nu stiu cit sa dau?adica sint nevinovata,vreau sa continue procesul,sa platesc taxa timbru dar nu stiu cit sa platesc!!!

e adevarat ca daca nu platesc taxa timbru se inchide procesul?
dar eu vreau sa o platesc,ma crede judecatorul ?ma asculta si pe mine?
multumesc
Cel mai recent răspuns: mormelvio , utilizator 21:19, 18 August 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie sa cereti de la primarie certificatul fiscal cu valorea de impunere a terenului. valoarea de impunere reprezinta suma la care este evaluat terenul in functie de diverse criterii şi la care platiti impozit.
doamna avocat,primaria refuza prin Adminstratia Financiara.am fost trimisa la Adminstratia Financiara si acolo,in audienta mi s-a spus ca nu au emis niciodata asa ceva.ei emit pentru cladiri,nu pentru terenuri.terenul nu are valoare de impunere,doar cladirea are.si cladirile le avem impartite,platim impozite separate.
e vorba de iesire din indiviziune la terenul din curte.

cum sa fac totusi?
multumesc
Si au dreptate, doar cladirile au valoare impozabila, intrucat la cladiri, impozitul se calculeaza prin aplicarea unei cote de 0.1% la valoarea de impozitare a cladirii, stabilita conform art. 251 din Codul Fiscal. Pentru teren se stabileste doar valoarea impozitului, inmultindu-se suma in lei/ha stabilita in art. 258 din Codul Fiscal cu suprafata efectiva a terenului, in functie de categoria de folosinta.
Daca va trebuie o valoare estimativa a terenului dvs. va trebui sa solicitati efectuarea unei expertize judiciare.
multumesc frumos pentru raspuns.
dar unde ma adresez pentru aceasta expertiza judiciara,din moment ce tocmai judecatorul imi cere timbrul fiscal?

multumesc
Banuiesc ca este vorba de stabilirea valorii terenului in vederea achitarii taxei de timbru? Se poate efectua o expertiza tehnica extrajudiciara de catre un expert autorizat ANEVAR (de exemplu, aici: [ link extern ] .

Alte discuții în legătură

Evaluare teren pt stabilire taxa de timbru sorin42 sorin42 Buna. As avea si eu o intrebare: daca un expert tehnic judiciar evalueaza un teren cu mult sub valoarea lui de piata, prin incadrari nereale in grilele de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune atribuire parti si estimare valoare 1dragon6 1dragon6 Doresc sa ies din indiviziune cu tatal dupa 14 ani, Am plecat din municipiu in 1982 si dinsul nu va vinde sau ajunge la o intelegere cu mine. Tatal traieste ... (vezi toată discuția)
Expertiza unei suprafete cu pasune MALAC MALAC Am facut o plangere la politie cum ca un cetatean mi-a pascut cu oile pasunea in suprafata de 0,90 ha teren luat in arenda.Am dus comisie de la primarie la ... (vezi toată discuția)