avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecini de bloc recalcitranti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecini de bloc recalcitranti

Un subiect comun,dar care presupune un stres enorm atunci cand locuisti in preajma unosr astfel de persoane.Ma intereseaza concret ce posibilitate legala exista, ptr a li se impune interdictia de a se mai apropia(sub orice motiv) de usa apartamentului meu!Sunt violenti,agresivi,jignesc,hartuiesc! Nu se poate discuta civilizat cu acestia si nu au limite.Am facut o singura sesizare la politie, atunci cand mi-au dat usa casei de perete, dar politia romana actioneaza asa cum stiti cu totii..isi baga capul in nisip!Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 09:18, 11 Martie 2011
Din pacate, daca faptele savarsite de cei despre care vorbiti nu se pot incadra in alte fapte de natura penala, singura lege aplicabila ramane Legea 61/1991 republicata,, in care Politia are competenta de constatare si sanctionare a faptelor contraventionale prevazute acolo, precum si a celor penale prevazute limitativ in aceeasi lege speciala.
Numai pentru actiunea pe care o mentionati, nu se poate dispune interdictia la care faceti referire
Este de preferat sa sesizati oficial presedintele de asociatie,care are competenta sa se implice concret in vederea respectarii normelor de convietuit in comun
Unde scrie despre aceasta competenta a presedintelui de asociatie? Ce mijloace are la dispozitie sa faca ordine in bloc? #-o
''Am facut o singura sesizare la politie, atunci cand mi-au dat usa casei de perete,''

faceti 5 reclamatii, altfel nu o sa rezolvati conflictul...

Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
valitinu, utilizator
Da...si eventual sa fie pentru savarsirea de fapte cat mai diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin care fumează și bea cu orele pe casa scării. pot obliga asociația să ia măsuri, sau ce opțiuni am pentru a descuraja aceste nesimțiri? AdrianZet AdrianZet Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati cu niste pareri referitor la o situatie cu care ma confrunt si nu reusesc sa rezolv nimic intr-un mod civilizat. Pe ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala - plangere penala lara12 lara12 am înțeles că pot depune plângerea penală la procuratura, poliția din zona unde am domiciliul, chiar dacă cel pe care îl reclam și faptele ... (vezi toată discuția)
O problema locatara aurua aurua eu stau la etajul 4,la etajul 3 sta o familie mai invirsta cam 60 si ceva de ani ,problema e ca iam suportat un an de zile cu usa deschisa la apartament ,dar ... (vezi toată discuția)