avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare de divort

Am divortat in luna octombrie a anului trecut,iar hotararea de divort nu mi-a fost inmanata de fostul sot .Ce pot sa fac,cui sa ma adresez?Precizez ca fostul sot este plecat in strainatate,iar citatia de prezentare la divort a fost trimisa pe adresa unde am locuit impreuna,inainte de divort,care este si adresa actuala a fostului sot.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:05, 12 Martie 2011
simplu;
va prezentati cu buletinul, o taxa de timbru-2 lei si timbru judiciar d- 01.5 lei la arhiva instantei care a pronuntat divortul;depuneti cele susmentionate impreuna cu o cerere de a vi se elibera o copie dupa sentinta.
normal, in 2 zile sunteti in posesia sentintei.
Fiind domiciliati la cererea de divort in strainatate si fiind adoptata acolo hotarari, si banuind ca este intr-o tara europeana, ai o solutia pentru a faci podul pana acolo fara sa ti misc prea mult. Este contemplat intr-un instrument legal adoptat de catre Comisia europeana.
Din momentul aderării României la UE, comunicarea de acte se face direct între instanţele române şi autorităţile competente din statele membre ale UE în conformitate cu Regulamentul nr. 1393/2007 privind comunicarea actelor judiciare şi extrajudiciare în materie civilă şi comercială: Austria, Belgia, Marea Britanie, Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
Anexele Regulamentului nr. 1393/2007 cuprind mai multe formulare tip de cereri care se vor transmite direct între autorităţile competente sau, după caz, destinatarului.
Calea de transmitere şi adresa organului primitor se determină cu ajutorul Atlasului judiciar: [ link extern ]

Succes!.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
Cred ca nu m-am facut inteleasa si-mi cer scuze,poate nu am punctat exact pe ce trebuia,hotararea a venit aici in tara,la adresa unde am locuit impreuna si care este adresa actuala a fostului sot,chiar daca el este plecat in strainatate.Hotararea nu mi-a fost inmanata cu buna-stiinta,pentru ca in acea perioada fostul sot era in Romania.A zis ca vrea sa se razbune.Ce pot eu sa fac in aceasta situatie?
Va multumesc mult
Doamna,inteleg ca sotul avind domiciliu comun cu dvs.,a primit ambele hotariri de divort,sa spun asa...( adica a lui si a dvs. ).Corect ?
Daca asa este domnul av.v-a dat solutia corecta.Orice se poate obtine in duplicat...copie..Este dreptul dvs.sa obtineti actul necesar.
Gabriel z,a scris:
simplu;
va prezentati cu buletinul, o taxa de timbru-2 lei si timbru judiciar d- 01.5 lei la arhiva instantei care a pronuntat divortul;depuneti cele susmentionate impreuna cu o cerere de a vi se elibera o copie dupa sentinta.
normal, in 2 zile sunteti in posesia sentintei.


Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
ContSters179589, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera hotararea de divort de la tribunalul din cornetu-ilfov? safta ioana safta ioana In anul 2009 luna mai ,am terminat divortul cu fostul sot ,o luna mai tarziu am primit acasa hotararea de divort definitiva si irevocabila.In aceea hotarare ... (vezi toată discuția)
Copia unei hotarari judecatoresti sorin_alexandrescu sorin_alexandrescu Am o H.J. care a devenit greu lizibila ,(a fost scrisa la masina in mai multe exemplare - la indigo). Ce trebuie sa fac pentru a obtine o copie a documentului ? (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare judcatoreasca ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, au trecut cele 30 zile de la primirea hotararii judecatoresti .va rog sa-mi spuneti si mie cum procedez pentru legalizarea acesteia, ce taxe ... (vezi toată discuția)