Buna ziua. Am avut un apartament in provincie pe care l-am vandut acum 2 ani de zile. Eu nu m-am dus sa anunt la distribuitorul de gaz sau de electricitate ca am instrainat bunul. In consecinta, contractele au ramas pe numele meu. Noul proprietar nu a mai platit nu mai stiu cate facturi si mi-au trimis mie suma de plata, spunand ca daca nu achit ma vor da in judecata. Ce sa fac? Sa platesc?
Atunci cand eu am achizitionat acel imobil, m-am dus de bunavoie sa schimb contractele pe numele meu. Credeam ca e o obligatie a cumparatorului. cum e de fapt?
Aveati obligatia sa mergeti la regiile de distributii utilitati (e-on gaz si e-on electrica, si celelalte cu care ati avut contracte,,, ) sa solicitati rezilierea acelor contracte pe motivul instrainarii imobilului.
In cazul de fata daca cei care va somat si va comunicat ca va actioneaza in judecata, la prima zi de infatisare, aveti posibilitatea sa va indreptati cu o cerere in regres impotriva beneficiarului serviciilor respective. Cererea trebuie sa nu fie introdusa mai tarziu de de prima zi de infatisare, ca altfel este tardiva, si instanta o va respinge. Ca dovezi prezentati contractul de vanzare-cumparare. Sa auzim de bine succes.:)#-o