avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

buna,acum cateva zile am intrat pe un site,unde am si un cont,e un site,de vanzari,.schim.uri,diverse lucruri(trendzone),m.am oprit la un schimb...o camera foto in val de 350 ron...care o detin si eu.....si un tel.la aelasi pret...care il detine respectivul...toate cele bune...am vb cu respectivul...ne.am pus de acord pe schimb...si am trimis pachetele....ieri trebuia sa primesc pachetu,dar nu l.am primit..probabil am de a face cu o tzeapa....el sa capatat cu o camera de mare frumusete...si eu cu o tzeapa si o gaura de 350....sunt sanse sa-mi recuperez bunul daca am vrut sa fac un schimbpe un site ,si nu am mai primit nimik......ce poate pati respectivul...ce demersuri as putea face?va rog ajutati.ma
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 22:50, 10 Martie 2011
Lorena, am vizitat si eu siteul , te sfatuiesc sa citesti Regulamentul lor de functionare la care ai aderat cind ai facut contul. Sunt convins ca nu ai facut-o pina acum. Prima masura pe care trebuie sa o iei este sa citesti acest regulament acolo iti indica ce sa faci intr-o atare situatie. Raporteaza administratorilor siteului patania ta, au si un formular on line parca, cere datele de identificare ale individului. Printeaza acest regulament, pastreaza dovada schimbului si datele de identificare ale respectivului si incearca sa iei legatura cu un avocat, legislatia comertului electronic este destul de complexa . Bafta.
Aceasta este o fapta penala prevazuta de dispozitiile art 215 "inselaciunea". Daca doresti sa economisesti timp, incearca sa dai de acea persoana si sa ii aduci la cunostinta ca daca nu iti trimite bunul sau banii vei face plangere penala impotriva sa si sa ii subliniezi faptul ca nu exista posibilitatea retragerii plangerii, actiunea penala punandu-se in miscare din oficiu.
Calea legala este sa te duci la politie si sa faci aceasta plangere penala pt inselaciune. Pt a iti recupera prejudiciul trebuie sa te constitui parte civila de la inceperea urmaririi penale pana la citirea actului de sesizare in instanta.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
ContSters178374, utilizator
Olimpia crezi ca ala e la prima abatere? Omul are o profesie din asta, nu-l sperie un telefon. Angajarea raspunderii civile a furnizorului de servicii informatice pe legea comertului electronic si a semnaturii electronice e mai productiva, dar necesita suportul unui specialist. Decit sa-i inchida siteul iti zic eu ca gaseste o solutie sa repare ceea ce el prin neglijenta sau cu rea credinta a permis sa se produca.
Vorbiti cu el ca ii faceti plangere penala daca nu se rezolva situatia in 2 zile si apoi depuneti plangerea la politie.
In general se rezolva aceste probleme.
darr,daca eu nu am cum sa demonstrez asta?.ca despre schimb sa facut mai mult pe messenger.,pe respectivul site.nu am incheiat nimik,nici o tranzactie.de ex..sa se puna acolo schimbat,cu calificativ...doar am vorbit pe net si atat.cum pot dovedi?si cam cat dureaza toate astea?

Alte discuții în legătură

Teapa pe facebook rares.ilut@yahoo.ro rares.ilut@yahoo.ro Buna seara! Azi mi s-a propus un schimb care consta in o pereche de adidasi + 450RON in schimbul altei perechi de adidasi. I-am trimis banii prin contul ... (vezi toată discuția)
Teapa okazii dubstep dubstep Buna ziua ! Daca a-m dat \"teapa\" la cineva pe okazii ( in loc sa ii trimit o pereche de adidasi Nike , iam trimis o pereche de tenisi de bazar) pot pati ceva ... (vezi toată discuția)
Returnare produse comert online knight_ess knight_ess Am achizitionat o pereche de pantofi sport de la un comerciant de pe internet (nu de pe un site, cu formular de comanda si contract, ci dupa o discutie pe ... (vezi toată discuția)