avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... returnare produse comert online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

returnare produse comert online

Am achizitionat o pereche de pantofi sport de la un comerciant de pe internet (nu de pe un site, cu formular de comanda si contract, ci dupa o discutie pe messenger). L-am intrebat explicit pe on din ce material sunt si mi-a raspuns ca din piele. Am ridicat coletul de la posta, nu am primit nicio factura, cum primesc in mod normal cand comand ceva online. In plus, adidasii respectivi nu sunt din piele.
L-am abordat pe vanzator, cerandu-i socoteala, dar mi s-a raspuns ca asta e o piele ecologica si ca nu m-as fi putut astepta la piele naturala la pretul respectiv.
Cand l-am intrebat daca pot sa ii returnez, mi-a raspuns ca nu, pot doar sa ii schimb cu alt produs.
Ma simt inselata... Nu e normal sa minti in legatura cu compozitia unui produs si apoi sa refuzi sa il primesti inapoi.
Am citit OG 130/2000 si vad ca am dreptul sa returnez orice produs. Ideea e, daca nu am factura, ci doar un nume si o adresa, pe factura de la posta.... ce pot face?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: knight_ess , utilizator 18:33, 4 Februarie 2011
atat timp cat nu ati incheiat un contract intre absenti la distanta (formatul de contract online comanda +accept) ati cumparat practic de la un ne comerciant.
puteti face plangere la politie pentru inselaciune si eveziune fiscala pt domnul vanzator deoarece comercializeaza produse fara a plati impozite (in situatia in care ati salvat macar discutiile purtate pe messenger).

Pe viitor incercati sa nu mai platiti in avans fara sa aveti garantii minime, de ex: sa cumparati dela un magazin online ,sa aveti numar de inregistrare al societatii, CUI, Sediu etc.

pacat de bani. in general orice produs ieftin "ascunde" un motiv.
Multumesc. Am avut inspiratia de a salva conversatiile in arhiva, din momentul in care l-am abordat sa il intreb de ce nu sunt din piele. Dar.... cu politia parca nu am rabdare sa ma incurc. Ma gandeam la protectia consumatorului... multumesc oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune cezar1894 cezar1894 AM CUMPARAT DE PE UN SITE NUMIT OKAZII O PERECHE DE ADIDASI IN VALOARE DE 120 LEI ..AM PRIMIT COLETUL RAMBURS ASA CA AM PUTUT VEDEA PRODUSUL DUPA CE AM PLATIT ... (vezi toată discuția)
Solicitare ramburs colet dupa o luna Skatez Skatez Poti cere dupa 1 luna valoarea rambursului pentru un colet livrat? Stiu ca e o intrebare care poate parea ciudata. Am primit in urma cu o luna un pachet ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am comandat de pe olx o pereche de pantofi, iar cand ... Alincelviteazzz Alincelviteazzz Buna ziua, am comandat de pe olx o pereche de pantofi, iar cand mi-au ajuns acasa am constatat ca marimea nu mi se potriveste. L-am sunat pe vanzator sa-i spun ... (vezi toată discuția)