avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Solicitare ramburs colet dupa o luna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Solicitare ramburs colet dupa o luna

Poti cere dupa 1 luna valoarea rambursului pentru un colet livrat? Stiu ca e o intrebare care poate parea ciudata.

Am primit in urma cu o luna un pachet prin Fan Curier, care a fost trimis fara ramburs din cauza unei erori de la ei. Acum ma suna o doamna de la ei si imi zice despre plata valorii rambursului pentru acest colet.

Intrebarea mea este daca ei au dreptul in mod legal sa faca asta.
In cazul in care nu il au, as prefera sa rezolv problema direct cu cine a trimis coletul sau daca sunt obligat legal sa le platesc lor rambursul.

PS: Nu am primti nici o chitanta nimic
Cel mai recent răspuns: Skatez , utilizator 20:54, 9 Octombrie 2018
Cand ati lansat comanda ati stiut care sunt costurile si faptul ca plata se va face ramburs.
Daca a fost vorba de o eroare si nu s-a pus chitanta in colet de catre comerciant, asa cum este normal, daca primiti ulterior chitanta este normal/ in regula o sa platiti.
Pentru a plati prin posta/ banca trebuie sa fiti in posesia facturii pe care sa o achitati.
Pai nu intreb de plata la firma de unde am comandat, intreb de plata la Fan Curier. Pentru ca am mai citit undeva ca nu prea e legal si cel mai bine ar fi sa discut direct cu vanzatorul.
Daca Fan Curier va emite factura in numele firmei la care ati comandat produsul (exista un contract incheiat intre firme care comercializeaza pe internet si firme de distributie) nu vad de ce nu ar fi in regula.
Este dreptul dvs. sa discutati direct cu vanzatorul.
Nu e firma, e un vanzator de pe un site cu anunturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramburs fără chitanță de la curier, bani ceruți a doua oară Estera25 Estera25 Am luat niste cauciucuri, plătind la curier prin ramburs, curierul ne-a dat actele toate, dar nu in sine faptul că \" am primit de la x suma de y\", adică ... (vezi toată discuția)
Valoare ramburs colet < valoarea facturii emise. ce obligatii imi creeaza aceasta situatie? Lor3na4u Lor3na4u Buna ziua! In urma cu o luna si jumatate am facut o comanda online la 2 produse, am primit factura pe mail si urma sa imi fie livrat coletul in valoare de 600 ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita cu ramburs hereclit hereclit Buna ,rog suport in urmatoare situatie: Am facut comanda la firma X , care mi-a livrat produsele prin curier cu ramburs in luna februarie. In luna mai am ... (vezi toată discuția)