am cumparat o casa impreuna cu fratele meu.se poate ca eu sa ii donez lui jumatatea mea ,fara prezenta lui,el fiind plecat din tara?cam cat m-ar costa si de ce acte am nevoie?va multumesc
nu prea se poate , conform art 814 C Civ donatia trebuie acceptata, altfel donatiunea nu are efect decat in ziua acceptarii. Actele necesare si pretul unei astfel de operatiuni le poti afla la orice notar public. preturile difera de la notar la notar. mare atentie in ce scop faci donatia sa nu te trezesti ca este revocata de o terta persoana.
succes!
contractul de vanzare cumparare :vanzatorul mi-a vandut mie si se specifica in contract ca fiind casatorita cu x si fratelui meu necasatorit.ar putea contesta sotul meu?am nevoie si de acordul sau,el nefiind de fata cand s-a incheiat contractul respectiv?dar daca el imi trimite o imputernicire de semnatura pt el si in numele lui? multumesc!
De ce credeti ca in contractul de v/c este specificat d-l X ?? Tocmai pentru ca este proprietar pe 1/2 din partea pe care credeati ca o aveti in proprietate proprie.Mai precis, bunul cumparat in timpul casatoriei este considerat comun pentru cei doi soti.
Si mai precis proprietarii/cumparatori detin:1/2sotii(1/4 + 1/4 )+ 1/2fratele = valoarea imobilul cumparat.
Anulare donatie
ctodor
In urma cu 10ani am cumparat impreuna cu fratele meu un apartamen, fiecare avand 1/2 din el. In 2005 fratele meu mi-a donat jumatatea lui mie. La momentul ... (vezi toată discuția)