avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere copil pentru mamele avocat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere copil pentru mamele avocat stagiar cu venituri zero

Buna seara,

Am fost avocat stagiar din Ianuarie 2009 si pana in Ianuarie 2011 moment in care am devenit avocat definitiv prin sustinerea exemenului INPPA. IN Oct. 2010 - deci in perioada stagiului am nascut un baietel. De la Barou am primit o indemnizatie 126 de zile-pre si postnatal. In continuare ar trebui sa-mi depun dosarul la filiala de sector, deoarece locuiesc in Bucuresti, pentru a primi indemizatia, dar se ivesc anumite probleme: in perioada stagiului nu am realizat venituri, iar la administratia financiara am avut declaratiile depuse pe zero, sanatatea mi-am platit-o singura, precum si cotele catre barou. Din cauza faptului ca am avut venituri zero, departamentul juridic nu-mi aproba cererea.
Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac!!!
multumesc
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
radudaniela, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters67500 , utilizator 20:22, 16 Martie 2011
Nu ai ce sa faci !!
Beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului până la vârsta de 1 an sau 2 ani (3 ani pentru copilul cu handicap):
- persoanele care în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit .
Daca nu ai realizat venituri nu poti incasa indemnizatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru crestere copil Mariana Grigore Mariana Grigore as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie pentru crestere copil daca lucrez din luna noiembrie cu carte de munca si data probabila nasterii copilului ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate mihaelaciobica mihaelaciobica Buna ziua, Daca sunt angajata din 04.03.2013 si urmeaza sa nasc in luna februarie, aproximativ 21.02.2014, voi putea beneficia de concediu de maternitate? ... (vezi toată discuția)
Prenatal și concediu creștere copil Kane-sm4u Kane-sm4u Dacă în ultimi 2 ani am 15 luni lucrate pot obține prenatal chiar dacă am 2 luni întrerupte anul trecut (vezi toată discuția)