avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru crestere copil

as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie pentru crestere copil daca lucrez din luna noiembrie cu carte de munca si data probabila nasterii copilului este la sfarsitul lunii octombrie si daca nu beneficiez cat am dreptul sa stau in concediu pentru cresterea copilului .multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:24, 26 Februarie 2010
Pentru a beneficia de concediu pentru cresterea copilului trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
maryg a scris:

daca nu beneficiez cat am dreptul sa stau in concediu pentru cresterea copilului .multumesc.

Daca nu indepliniti conditiile privind stagiul in concediul de ingrijire a copilului nu puteti sta. Dar beneficiti de concediul de maternitate , cele 126 de zile, pre si postnatal. Daca puteti duce sarcina fara prea mult prenatal, puteti sa beneficiati de un nr mai mare de zile postnatal , pina se ating cele 126 de zile de care pomeneam mai sus. Dar daca tatal copilului indeplineste conditiile de stagiu - sa fi realizat venit in cele 12 luni inainte de nastere -poate intra el in cic. nu conteaza daca ati avut sau nu carte de munca , important e sa fi realizat venit in cele 12 luni anterioare nasterii copilului .
Sfatul lui @orca este de luat in seama deoarece va puteti asigura cele 12 luni, indemnizatia concediului de maternitate fiind luata in calcul:
(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua byta byta inainte sa ma angajez unde lucrez acum am lucrat in alta parte,dar am facut o pauza de aproximativ 9 luni.ce vreau eu sa stiu e ca daca as dori sa imi platesc ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal dark_maria87 dark_maria87 Buna seara, va dderanjez cu o intrebare: la cat timp dupa angajare pot sa imi obtin un concediu maternal... Aceasta perioada este calculata cu tot cu lunile de ... (vezi toată discuția)