Am o problema referitoare la radierea unui autoturism.
In februarie 2007, am primit drept cadou un autoturism Dacia, de la o matusa, ce locuieste in Bucuresti, eu in momentul respectiv avand domiciliul in Turnu-Severin, iar acum locuiesc in Timisoara. Stiu ca trebuia sa o radiez si sa o inmatriculez pe numele meu in 30 de zile, dar autoturismul a avut diverse probleme tehnice si nu am reusit sa-l inmatriculez in timp util. M-am mai folosit de el aproximativ 1 an, fiind inmatriculat pe numele matusii.
Ea l-a scos din evidenta fiscala din Bucuresti, iar eu nu am platit niciodata impozit pentru el, deoarece nu era pe numele meu...
In momentul de fata, autoturismul se afla intr-o stare proasta, nu mai este folosit si folosibil si doresc radierea lui, bineinteles ca si matusa este de acord cu actiunea aceasta.
Cum sa procedez sa il pot radia ?
Banuiesc ca doar matusa il poate radia, fiind posesoarea de drept (si in acte a autoturismului).
Trebuie platit impozitul in Bucuresti sau il pot plati eu, din Tm ?
Pot sa il duc la dezmembrari ?
Daca matusa a scos din evidenta fiscala auto,aceasta nu mai are cum sa achite impozit pentru ce nu mai are in proprietate
Problema consta in acea ca radierea nu se poate realiza decat ulterior achitarii tuturor restantelor acumulate
Daca matusa l-a scos din evidenta fiscala de la Bucuresti (ceea ce nu cred fiindca ar fi fost radiat din circulatie) cel mai rapid se radiaza daca o duceti la [EDITAT] si o radiaza ei daca nu aveti pretentii financiare. Pentru eliberarea Actului de dezmembrare trebuie sa predati cartea de identitate a autovehicolului, certificatul de inmatriculare pe baza carora intra autovehicolul in incinta depozitului si ulterior vi le inapoiaza impreuna cu numerele de inmatriculare. Cu actul de dezmembrare, copie dupa cartea de identitate si un formular de atestare fiscala mergeti la primarie si se radiaza fiscal, apoi duceti numerele, certificatul si cartea de identitate la evidenta mijloacelor auto(la [EDITAT] in Timisoara), a Institutiei Prefectului.