avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cost deschidere actiune ptr recuperare de bani ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cost deschidere actiune ptr recuperare de bani imprumutati

Buna ziua,
intrebarea este simpla: care sunt costurile(incuzand si taxele si onorariu ptr avocat) pe care trebuie sa le suport in cazul deschiderii unei actiuni prin care doresc sa recuperezi niste bani de la o persoana "de incredere" (2000 euro)?
In vederea solutionarii unei astfel de actiuni, detin un martor si mesaje scrise pe mail.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
iliemarian, utilizator
Cel mai recent răspuns: iliemarian , utilizator 09:15, 16 Martie 2011
taxa de timbru se achita raportata la valoarea solicitata.daca prezentati valoarea, va pot spune exact care sunt taxele aferente
am modificat continutul prin adaugarea unor amanunte precum si suma aproximativa.
multumesc!
între 501lei şi 5000 lei -51 de lei + 8% ce depăşeşte 500 de lei
între 5001 lei şi 25000 lei - 411 lei + 6% ce depăşeşte 5000 lei
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
Cabinet de Avocat Feraru Diana, Avocat
asadar:
-taxa de timbru este in cuantum de cca 480 lei
-timbru judiciar de 5 lei
- in ce priveste onorariul avocatului,el se va calcula raportat la prevederile statutului profesiei de avocat, prin negociere directa intre parti
taxa de timbru este recuperabila?
va multumesc!

Alte discuții în legătură

Litigiile de munca - actiuni evaluabile in bani ? addi68 addi68 In cazul litigiilor de munca in care se solicita nu doar reintegrare pe post ci si salariile, sau diferenta de salariu cuvenita pe perioada scursa de la ... (vezi toată discuția)
Constitutionalitate impozite marysimo marysimo As dori sa stiu cum pot fi constitutionale unele impozite, precum cel pentru asigurarile de sanatate, somaj, pensie, etc, pentru ca la urma urmei sunt niste ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru proces civil recuperare bani roxanasimona roxanasimona As avea o intrebare: tatal meu a dat o suma de bani cu imprumut si ar vrea sa stie in caz ca incepe procesul civil de recuperare prin dare in judecata, daca ... (vezi toată discuția)