As dori sa stiu cum pot fi constitutionale unele impozite, precum cel pentru asigurarile de sanatate, somaj, pensie, etc, pentru ca la urma urmei sunt niste servicii oferite de stat, termenii contractului social fiind stabilit unilateral (statul hotareste ce ti se ofera si cat platesti pentru ele), si mai grav cum poate constitutia sa arate ca iti ofera dreptul sa fi liber sa alegi ce servicii sa folosesti in schimbul banilor tai, dar in acelasi timp sa fi obligat sa platesti pentru niste servicii necerute de tine?
Cat eram in scoala ne umpleau capul cu idei despre libertate, democratie, piata libera etc, iar acum, cand am intrat in randul muncitorilor de rand, si ma uit la fluturas observ cu stupoare ca mi se trag aproape o treime din venituri pe diverse lucruri, pe langa impozitele pe masina, casa care o detin si alte taxe de fiecare data cand ai nevoie de vreun document. Si sa nu mai mentionez ca daca mergi la spital platesti, daca vrei o adeverinta platesti, si tot asa. Si cand cumperi ceva scrie pe bon ca 24 % merg tot la stat. Deci statul nu-mi ia 30 % ci mai degraba vreo 60 % din munca mea. Sunt total dezamagita si tind deja sa cred un sclav din vechime era mai fericit decat un om de azi care crede ca e liber dar de fapt e prizonier intro inchisoare in aer deschis...
Daca legile care reglementeaza retinerea din salariul a acestor taxe din salariu sunt in vigoare, retinerile sunt constitutionale. Ca aceste retineri sunt prea mari, sau ca taxele retinute nu sunt folosite corespunzator. Aceste taxe sunt retinute in toate tarile, problema este folosirea lor.
Daca in fiecare tara ar fi o lege care spune ca toti de o anumita inaltime trebuie [editat] inseamna ca este justificata doar prin folosirea frazei de "este lege"? Daca banii din taxe si impozite sunt utilizati in alte scopuri decat cele pentru care au fost instituite acestea, atunci aceste taxe si impozite nu sunt automat ilegale? Exemplu simplu: un contract intre doua parti, o parte ofera serviciul A pt care a doua partea plateste o anumita suma de bani; la un moment dat partea care ofera serviciul schimba unilateral termenii contractului si destinatia banilor, acest lucru nu inseamna o incalcare a primei intelegeri ceea ce duce la anularea contractului si despagubirea celui deal doilea? Asta face statul zilnic, schimba regulile unilateral, democratia fiind cea mai groaznica forma de guvernamant, in care o ceata de sclavi platitori de taxe voteaza pentru un mic si o bere, si cel mai grav este ca acestia reprezinta vasta majoritate. Nascuti pentru a fi sclavi al unui sistem bine pus la punct care elimina pe oricine care il chestioneaza...
[editat - vă rog să păstraţi un limbaj adecvat forumului. Mulţumesc pentru înţelegere]
Dacă consideraţi că o lege vă încalcă cumva drepturile constituţionale sunteţi liberă să vă căutaţi dreptatea în instanţă. De asemenea, dacă doriţi ca un act normativ să fie schimbat aveţi posibilitatea să vă adresaţi parlamentarului care vă reprezintă zona în care domiciliaţi şi să îi cereţi să analizeze propunerea dumneavoastră de modificare a actului normativ care vă lezează drepturile de cetăţean.
Vedeti, asta e problema, si dumneata vorbesti de drepturi. Dar ce drepturi sunt acelea care se pot schimba peste noapte? Poate mai degraba le putem numi privilegii temporare care, daca ne uitam si in istorie, pot fi luate oricand.
Stimată doamnă, aceasta este legislaţia, bună, proastă, cum o fi ea, ca cetăţeni ai acestui stat sunt obligaţi să o respectăm. V-am expus căile legale pentru a vă putea manifesta dezaprobarea cu privire la un act normativ, puneţi-le în aplicare.
Alte discuții în legătură
Taxa de timbru
crysha
Cum se calculeaza taxa de timbru? De exemplu intr-un proces in care o persoana da in judecata o alta persoana pentru o suma de bani care i se cuvine. (vezi toată discuția)
Taxe de timbru
Lentian
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este valoarea taxei judiciare de timbru cazul
• Rezolutiunea/rezilierea contractului de vanzare cumparare cu clauza ... (vezi toată discuția)